Aštuonerius metus slapstęsis prievartautojas pats pasidavė pareigūnams

Kas: prabilusi sąžinė ar šaltakraujiškas išskaičiavimas – privertė pasiduoti nuo teisėsaugininkų aštuonerius metus besislapsčiusį prievartautoją.

Į butą atsitempta nepilnametė buvo išžaginta ir išprievartauta.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Į butą atsitempta nepilnametė buvo išžaginta ir išprievartauta.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 30, 2013, 6:11 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:51 AM

Tokie klausimai kilo Šiaulių pareigūnams, kai balandžio 23-čiąją į juos kreipėsi iš Londono sugrįžęs seksualiniais nusikaltimais įtariamas 32 metų Linas B.

Į šiuos klausimus Linas B. galbūt atsakys teisme, prieš kurį jis netrukus turės stoti už nepilnametės merginos išprievartavimą, išžaginimą ir sumušimą.

Sučiupo iš ekskursijos grįžtančią mokinę

Į seksualinio iškrypėlio rankas šešiolikmetė mergina atsitiktinai pateko 2004-ųjų rugsėjį.

Vėlai vakare iš ekskursijos sugrįžusi moksleivė į namus nusprendė grįžti pėsčiomis. Nors iki namų paauglei buvo netoli, ši kelionė jai baigėsi liūdnai.

Tądien girtavęs ir parūkyti į lauką išėjęs Linas B. atkreipė dėmesį į gatve einančią paauglę. Kai moksleivė ėjo pro šalį vyriškis jai pastojo kelią ir, pačiupęs už rankų, įsitempė į savo butą. Užpuolikas aukos pasipriešinimą palaužė grasinimais.

Bute Linas B. šešiolikmetę sumušė, išžagino ir išprievartavo.

Prievartautojui užmigus, paauglė paspruko. Iš žagintojo buto moksleivė spruko basa, čia palikusi ir dalį savo rūbų.

Išleistas į laisvę ėmė slapstytis

Liną B. pareigūnai sulaikė vos tik gavę nukentėjusiosios pranešimą. Nuvežus įtariamąjį į areštinę paaiškėjo, kad jis namuose užmigo taip ir nenusiėmęs prezervatyvo.

Sunkiais nusikaltimais įtartam Linui B. iš pradžių buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Kurį laiką už grotų praleidęs Linas B. į laisvę išėjo po to, kai teismas nebepratęsė suėmimo termino.

Iš pareigūnų akiračio Linas B. dingo 2005 metais - prieš pat atiduodant bylą į teismą. Manoma, kad šiaulietis slapstytis ėmė išsigandęs atsakomybės už įvykdytą nusikaltimą.

Nors buvo paskelbta Lino B. paieška bei išduotas Europos arešto orderis, sunkiais nusikaltimais įtariamas šiaulietis be didesnio vargo aštuonerius metus slapstėsi Didžiojoje Britanijoje.

Gresia iki 10 metų nelaisvės

Linui B. sugrįžus į Lietuvą ir pasidavus teisėsaugai, ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo atnaujintas. Kadangi tyrėjai Lino B. kaltę pagrindžiančių duomenų jau buvo spėję surinkti anksčiau, tai byla jau po savaitės buvo perduota teismui.

Netrukus prieš Šiaulių apylinkės teismą stosiančiam Linui B. už nepilnametės išžaginimą bei išprievartavimą gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Teismo proceso seksualiniais nusikaltimais apkaltintas šiaulietis laukia būdamas už grotų - Linui B. skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.