Marijampolės žmones išgąsdino dėžė

Kvailas pokštas ar nestabilios psichikos žmogaus išpuolis? Dėžė su galimai sprogstamąja medžiaga, padėta mieste prie nuotekų siurblinės, ant kojų sukėlė specialiąsias tarnybas.

Prie nuotekų siurblinės rastą įtartiną dėžę išsivežė išminuotojai.<br>R.Pasiliausko nuotr.
Prie nuotekų siurblinės rastą įtartiną dėžę išsivežė išminuotojai.<br>R.Pasiliausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė ("Lietuvos rytas")

May 8, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:21 AM

Vakar apie 9 val. ryto Marijampolės bendrovės „Sūduvos vandenys” nuotekų cecho meistras, tikrindamas mieste esančias siurblines, vienoje jų – Telšių ir Trakų gatvių sankryžoje, netoli geležinkelio bėgių, – aptiko įtartiną dėžę.

Medinė dėžė gulėjo siurblinės teritorijoje už aukštos vielinės tvoros. Meistras, pamatęs užrašą ant keistos dėžės, puolė skambinti telefonu 112.

„Sprgmuo”. Šis užrašas su praleista „o” raide meistrui sukėlė nerimą. Prie siurblinės atvyko priešgaisrinės tarnybos, medikų bei policijos patrulių ekipažai.

Jie kelias valandas budėjo teritorijoje, kol iš Vilniaus atvyko išminuotojai. Atidarę dėžę jie pamatė kelis cilindro formos daiktus. Įtariama, kad jų viduje gali būti sprogstamoji medžiaga.

Dėžę išsivežė išminuotojai. Marijampolės policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto didelės sprogstamosios galios sprogstamųjų medžiagų įgijimo bei gabenimo.

Už tokį nusikaltimą teismas kaltam asmeniui gali atimti laisvę nuo ketverių iki aštuonerių metų. Galimas dalykas, kad tuose cilindruose yra nekelianti grėsmės medžiaga. Tai paaiškės po ekspertizės.

Bendrovės „Sūduvos vandenys” darbuotojai ir pareigūnai teigė nesuprantą, ko tokiu išpuoliu siekė kol kas nenustatytas asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.