Kauno milijonierius U. Kiguolis bando kratytis žemgrobio vardo

Kauno apylinkės teismas atvertė buvusio prodiuserio ir muzikos grupės „Tipo grupė” dainininko Ugniaus Kiguolio baudžiamąją bylą. Vyras kaltinamas sukčiavimu ir dokumentų klastojimu.

Verslininkas U. Kiguolis prasitarė, kad nesėkmės atveju yra numatęs dar vieną ėjimą – reikš nušalinimą prokurorei.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Verslininkas U. Kiguolis prasitarė, kad nesėkmės atveju yra numatęs dar vieną ėjimą – reikš nušalinimą prokurorei.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

2013-05-10 19:46, atnaujinta 2018-03-06 22:39

34 metų kaunietis milijonierius U. Kiguolis į teisėsaugos akiratį pateko nuosavą sklypą Šventupės gatvėje neteisėtai išplėtęs 9 arais.

Šalia savo valdos esančiame valstybiniame miške jis pasistatė dvi stogines, pirtį ir šiltnamį, aptvėrė užgrobtą žemę ir gavo priėjimą prie šlaito krašto, nuo kurio atsiveria įspūdingas vaizdas į Lampėdžių karjerą.

Verslininkas įkliuvo 2009 metais mėgindamas įteisinti šiuos nelegalius statinius – Registrų centrui pateikė suklastotą statinių pripažinimo tinkamais naudoti aktą.

Nelegaliai atsiriekė žemės

Vakar teisme liudijo tuometė Kauno apskrities viršininko administracijos statybos inspektorė Laima Kalniuvienė, reikalavusi likviduoti savavališkas statybas.

„Kelis kartus U. Kiguolį kvietėme atvykti į mūsų įstaigą, bet jis nepasirodė”, – pasakojo L. Kalniuvienė.

Nesulaukę dainininko, inspektoriai patys atvyko į statybvietę. Tikrintojai išvydo keturis statinius, kuriems nebuvo išduotas statybos leidimas, ir aptvertą valstybinės žemės plotą.

Kilus triukšmui stoginių, pirties ir šiltnamio teisinė registracija buvo panaikinta.

Byla nuolat stringa

U. Kiguolis ir jo advokatas Atas Molis vakarykščiame posėdyje paprašė, kad byla būtų grąžinta į prokuratūrą, nes kaltinamasis aktas jiems neaiškus – esą trūksta informacijos, kam buvo padaryta žala.

Prokurorė Aistė Česaitienė atkirto, kad šis žingsnis – mėginimas išvengti teisiamojo apklausos.

U. Kiguolis pareiškė, kad parodymus duos tik po to, kai bus apklausti visi liudytojai.

Po savaitės teismas paskelbs, ar tenkinti prašymą dėl bylos grąžinimo tyrimui papildyti.

Verslininkas prasitarė nesėkmės atveju numatęs dar vieną ėjimą – reikš nušalinimą prokurorei. Tada teismas vėl turėtų daryti pertrauką ir svarstyti šį prašymą. Trys ankstesni teismo posėdžiai neįvyko dėl U.Kiguolio ligų.

Suklastojo dokumentą

Statinių pripažinimo tinkamais naudoti akte, kurį dar 2007 metais išdavė Kauno apskrities viršininko administracija, pažymėta, kad U. Kiguolio sklype pagal projektą yra gyvenamasis namas, priestatas ir stoginė.

2009 metų liepą verslininkas Registrų centrui pristatė kitą aktą, kuriame vietoj trijų statinių pažymėti jau septyni pastatai su atskirais indeksais – papildomos dvi stoginės, šiltnamis ir pirtis.

Išaiškėjo, kad šis dokumentas yra suklastotas ir neįtrauktas į oficialią apskaitą.

Kauno apskrities viršininko administracijos sudarytos komisijos nariai 2007 metais pasirašė aktą, kuriame buvo tik trys pastatai, o paskui šiame dokumente netikėtai atsirado dar keturi statiniai.

Verslininkas kaltę neigia

Prokurorė A. Česaitienė „Lietuvos rytui” tvirtino, kad akte melagingus duomenis įrašė ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo, o U. Kiguolis kaltinamas neteisėtu dokumento panaudojimu.

Jis patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ir dėl sukčiavimo, nes apgaule siekė įgyti teisę į turtą – statinius ir valstybinę žemę. Verslininkui gresia iki 6 metų kalėjimo.

U. Kiguolis savo kaltę neigia – esą jo pateiktas septynių statinių pripažinimo tinkamais naudoti aktas yra tikras dokumentas, kurį surašė pas jį apsilankiusi specialistų komisija.

Verslininkas iki šiol nepristato į teismą klastote laikomo akto originalo, be kurio negalima atlikti rašysenos ekspertizės.

Keturis pastatus nuspręsta griauti

* Dėl nelegalių statybų U.Kiguoliui buvo paskirta bauda.

* 2012 metų vasarį Kauno apylinkės teismas įpareigojo verslininką per tris mėnesius nuo sprendimo įsiteisėjimo nugriauti nelegaliai iškilusius keturis statinius.

* Šio sprendimo milijonierius neginčijo.

* Dabar jis siekia, kad jam būtų pripažinta teisė išpirkti valstybinę žemę. Tada esą nereikėtų ir griauti pastatų, ant kurios jie iškilo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.