Po pykčių su kaimynais – ugnies ataka

Panevėžio rajono Liūdynės kaime gyvenančią Vidą Z. ketvirtadienio naktį pažadino dūžtančio lango stiklo garsas. Iš miego pabudusi moteris pamatė, kaip tamsoje ėmė liepsnoti antklodė ir užuolaidos.

Gaisrą name sukėlė per langą įmestas vadinamasis „Molotovo kokteilis”.
Gaisrą name sukėlė per langą įmestas vadinamasis „Molotovo kokteilis”.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas”)

May 10, 2013, 8:14 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:45 PM

„Ant manęs nukrito kažkoks degantis daiktas. Pati stebiuosi, kad taip greitai reagavau. Čiupau netoliese esantį stiklainį su vandeniu ir ėmiau gesinti”, – košmariškas akimirkas prisiminė moteris.

Kovodama su bandančia įsigalėti liepsna Vida Z. apdegė plaukus. Pažvelgusi į laikrodį moteris pamatė, kad nežinomi padegėjai ją pažadino per patį įmygį – likus pusvalandžiui iki antros valandos.

Gaisrą sukėlė per langą įmestas vadinamasis „Molotovo kokteilis”. Liepsnos išdegino sofą, sugadino antklodę ir užuolaidas. Butelį į kambarį įmetęs padegėjas sudaužė lango stiklo paketą.

Užgesinusi beįsiplieskiantį gaisrą Vida Z. iškvietė policiją. Kalbėdamasi su pareigūnais ji neslėpė savo įtarimų. Moterimi labai nepatenkinti buvo jos naujieji kaimynai – čigonų šeima.

Prieš kelis mėnesius jie nusipirko tame pačiame name esantį butą. Nereikėjo daug laiko, kad prasidėtų kaimynų tarpusavio nesantaika.

Vieną dieną Vida Z. pamatė, kaip kaimynai parsigabeno avį ir susiruošė ją skersti šalia jai priklausančios kiemo dalies. Neištvėrusi liūdynietė paauklėjo kaimynus. Moteris griežtai paprašė, kad prie jos kiemo nepradėtų gyvulio skerdynių.

Bet toks prašymas supykdė kaimyną. Jis pasakė, kad savo kieme darys viską, ką tik yra sugalvoję. Avies galabijimą galėjo stebėti ir daugiau kaimo gyventojų. Mat egzekucija vyko vidury dienos, vos ne pačiame gyvenvietės centre.

Nors naujieji kaimynai važinėja automobiliu, kieme esančiame tvartelyje laiko arklį.

Gyvulys ganomas netoli namų. Kartą kažkas paleido nuo grandinės besiganantį gyvulį. Jo šeimininkai nusprendė, kad tai Vidos Z. darbas.

Naujakurių čigonų elgesys su arkliu papiktino ne vieną kaimyną. Žmonės kreipėsi į gyvūnų gerovės teisių gynėjus. Mat šeimininkai savo arklį laiko ne tvarte, o mažoje pašiūrėje, kuri yra ne didesnė už patį gyvūną.

Gaisro išvakarėse atsakingi pareigūnai domėjosi arklio priežiūra ir laikymo sąlygomis. Nežinia, ar tai galėjo būti paskata keršyti skundais įtariamai kaimynei. Atsakymo į šį klausimą ieško įvykį tiriantys policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo