Iš muziejaus pavogtu ginklu latvis džiaugėsi vos valandą

Į Šiaulių „Aušros“ muziejų su ekskursija šeštadienio popietę atvykęs Latvijos pilietis 44 metų A. Ž. į namus nebegrįžo.

Vagišių sudomino šis antikvarinis vokiškas šešiavamzdis 12 kalibro pistoletas "Marijeta".<br>Šiaulių "Aušros" muziejaus nuotrauka
Vagišių sudomino šis antikvarinis vokiškas šešiavamzdis 12 kalibro pistoletas "Marijeta".<br>Šiaulių "Aušros" muziejaus nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 12, 2013, 10:52 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:49 PM

Iš muziejaus senovišką ginklą pavogęs, tačiau jau po valandos pareigūnų sulaikytas Latvijos pilietis atsidūrė areštinėje.

Šiaulių „Aušros“ muziejui priklausančioje Chaimo Frenkelio vilos ginklų stende kabojusio XIX amžiaus vokiško šešiavamzdžio 12 kalibro pistoleto „Marijeta“ muziejaus darbuotojai pasigedo 13 val. 26 min.

Senoviško ginklo pasigesta iškart po to, kai iš muziejaus muziejuje išėjo čia apsilankiusi turistų grupė iš Latvijos.

Peržiūrėję vaizdo stebėjimo kamerų įrašus muziejaus darbuotojai atkreipė dėmesį į vieną lankytoją, kuris kartu su dar keliais asmenimis ilgokai stoviniavo prie ginklų stendo.

Apie eksponato vagystę policijai pranešę muziejaus darbuotojai nurodė, kur galima ieškoti įtariamojo. Turistai iš Latvijos buvo prasitarę, kad dar ketina aplankyti „Rūtos“ saldainių fabrike įrengtą šokolado muziejų.

Nuvykę į nurodytą vietą pareigūnai sulaikė Latvijos pilietį 44 metų A. Ž., pas kurį ir buvo rastas iš muziejaus pavogtas eksponatas.

Dėl vagystės patirtus nuostolius Šiaulių „Aušros“ muziejaus administracija įvertino 2800 litų.

Vagyste įtartas Latvijos pilietis uždarytas į areštinę. Kol vyks tyrimas, unikalus XIX a. vokiškas šešiavamzdis 12 kalibro pistoletas „Marijeta“ liks policijos rankose.

Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza pasidžiaugė, kad operatyvių muziejaus ir policijos darbuotojų dėka pavyko demaskuoti vagystę ir unikalus eksponatas nebuvo prarastas.

„Muziejaus patalpose yra įrengta signalizacija, patalpos stebimos ir vaizdo kameromis, prie vertingesnių eksponatų yra įrengtos papildomos apsaugos priemonės, tačiau šimtaprocentinio eksponatų saugumo negali garantuoti net didžiausi pasaulio muziejai.

Todėl džiugu, kad mūsų muziejaus darbuotojų ir policijos pareigūnų pastangų dėka pavyks susigrąžinti pavogtą eksponatą“, - portalui lrytas.lt sakė R. Balza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.