Vilnietę pribloškė sūnaus žaislą prie parduotuvės pačiupęs vagis

Net ir padoriai atrodantis žmogus gali turėti piktų kėslų. Tuo pati įsitikino jauna vilnietė, kurią šokiravo itin įžūli vagystė. Maždaug 40 metų vyras kone jai prieš nosį pavogė jos sūnaus žaislinį automobilį. Jį moteris paliko prie parduotuvės durų, o pasaugoti paprašė 6 metų dukters. Mergaitė prie įėjimo zujo paspirtuku. Vaikiška mašina stovėjo taip pat greta pagrindinių parduotuvės durų. 

Vyras prieš pavogdamas žaislą pirko cigaretes ir šnekučiavosi su kasininke.
Vyras prieš pavogdamas žaislą pirko cigaretes ir šnekučiavosi su kasininke.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

May 14, 2013, 1:08 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:15 PM

Vyras žaislą čiupo, kai motina su nė dvejų metų neturinčiu sūnumi jau žingsniavo link išėjimo.

„Dukrelė pamatė mus, kad mes jau sumokėjome ir einame nuo kasų. Ji paspirtuku trumpam įvažiavo į parduotuvę. Tada pro atsidariusias duris dar mačiau automobiliuką. Parodžiau jai ranka, kad paimtų mašinytę. Atsidarė durys, dukrytė išvažiavo laukan, o mašinytės jau nebuvo“, - pasakojo moteris.

Neseniai verslą pradėjusi vilnietė tądien grįžo iš kelionės ir norėjo nusipirkti pieno. Apie 21 valandą su abiem savo vaikais išėjo į parduotuvę.

„Pakeliui berniukas sutiko vyriškį, kuris vedžiojo šuniuką. Jie kelioms minutėms susikeitė – berniukas paėmė pavedžioti šuniuką, o vyriškiui davė palaikyti automobilį. Taip linksmai per pusę valandos nuėjom iki parduotuvės. Prie durų palikome mašinytę, dukra liko jos prižiūrėti“, - pasakojo drabužių parduotuvės savininkė.

Parduotuvėje ji užtruko kelias minutes.

„Po vagystės grįžau pas apsaugą ir paklausiau, ar jie turi kamerą prie durų. Peržiūrėjom įrašą. 35-40 metų niekuo neišsiskiriantis, įprastinės išvaizdos vyras ramiai paėmė žaislą ir nuėjo. Mašinytės kaina – apie 130 litų. Ją tėvelis nupirko sūnui prieš žiemą. Vagystės dieną berniukas pirmą kartą išvažiavo su ja į lauką“, - pasakojo moteris.

Kiti apsaugos vaizdo įrašai rodo, kad prieš pavogdamas plastmasinį automobilį, vyras apsipirko parduotuvėje. Išeidamas jis dar nusipirko cigarečių, maloniai pasišnekučiavo su pardavėja, o išeidamas iš parduotuvės lyg niekur nieko pasiėmė prie lauko durų paliktą žaislą.

Netekęs automobiliuko, berniukas buvo labai irzlus, verkė. „Nešiojau jį ant rankų, kol aiškinausi. Buvo gaila, jis nieko nesuprato. Man buvo skaudu. Taip neteisinga ir negražu“, - apgailestavo motina.

Jai pikta ne tiek dėl žaislinės mašinos, kiek dėl nedoro poelgio: „Kiekvieną dieną mamytės praranda vaikiškus vežimėlius – vieną kartą ir iš manęs yra pavogę. Bet šiuo atveju, kai pavogta vaikiška mašinytė, man tiesiog neramu dėl vagies. Tokie žmonės turi ne finansines, bet mentaliteto problemas. Jeigu kas nors pažįsta šį žmogų, reikia jam padėti“.

Įvykį tiria policija. Ką nors žinančius apie žaislą pavogusį asmenį vilnietė prašo susisiekti su policija ar lrytas.lt redakcija. Vagystė įvyko gegužės 2 dieną, prie parduotuvės „Rimi“, Jeruzalės gatvėje, Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.