Girtas kaimo erelis prisivirė košės

Gedrimų (Telšių r.) kaimo gyventojas 40 metų A. A. ilgam atsimins gegužės 13-ąją. Tą dieną vyras padarė net septynis Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tikėtina, kad teismas ne tik paskirs solidžias baudas, bet ir konfiskuos kelių erelio automobilį „Honda Civic”.<br>Telšių policijos nuotrauka
Tikėtina, kad teismas ne tik paskirs solidžias baudas, bet ir konfiskuos kelių erelio automobilį „Honda Civic”.<br>Telšių policijos nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

May 15, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:24 PM

Teisės vairuoti neturintis girtas vyriškis vairavo nedraustą ir techninės apžiūros talono neturintį automobilį, nestojo policijos pareigūnams, spruko viršydamas leistiną greitį ir sukėlė avariją, per kurią sužaloti du žmonės.

Neblogą veiksmo filmą primenanti istorija prasidėjo pirmadienio vakarą ties Telšiais. Kelyje Šiauliai–Telšiai–Palanga patruliuojantys policijos pareigūnai apie 18 val. atkreipė dėmesį į keistai manevruojantį automobilį „Honda Civic”.

Policininkas bandė stabdyti šį automobilį, bet jo vairuotojas padidino greitį ir nurūko.

„Honda Civic” išsuko iš pagrindinio kelio ir skriejo Sedos (Mažeikių r.) link. Už kelių kilometrų, ties Kalnėnais (Telšių r.), vairuotojas nesuvaldė automobilio, kuris išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir įsirėžė į „Subaru Forester”.

Per avariją sužeista „Subaru” vairavusi 60-metė ir kartu važiavusi 57 metų keleivė. Telšių medikai suteikė joms pagalbą ir išleido gydytis į namus. Avarijos kaltininkas liko sveikutėlis.

Alkoholio matuokliu kelių ereliui nustatytas lengvas girtumas – kraujyje rasta 1,23 promilės alkoholio.

40-mečiam vairuotojui teks patuštinti piniginę, nes už padarytus pažeidimus gresia tūkstantinės baudos.

Prie vairo sėdęs girtas asmuo, kuris neturi teisės vairuoti, baudžiamas 4000–5000 litų bauda arba areštuojamas 20–30 parų. Tokia pat bauda gresia, jei vairuotojas nepaklūsta pareigūnų reikalavimui sustoti, be to, teismas gali konfiskuoti pažeidėjo automobilį.

Taip pat teks sumokėti 100–150 litų baudą už tai, kad neturėjo automobilio techninės apžiūros talono, ir 80–120 litų baudą, nes mašina nebuvo drausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Gedrimiškiui teks atlyginti ir už sužalotųjų gydymą bei sumaitotą „Subaru” automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.