Vilniuje masiškai suiminėjami romai, pareigūnai pagailėjo tik nėščiosios

Vilniaus miesto apylinkės teismas tęsia tabore gyvenančių romų suėmimus. Trečiadienį čia buvo sprendžiama, kokią kardomąją priemonę skirti. Vedami policijos pareigūnų, taboro gyventojai slapstėsi nuo fotografų, o kai kurie policijos pareigūnai kūnais užstojo įtariamuosius.

Teismas tęsia romų suiminėjimą. Per kratas tabore buvo rasta narkotinių medžiagų bei apie 22 tūkst. litų, sulaikyti 24 įtariamieji.<br>V. Valentinavičius
Teismas tęsia romų suiminėjimą. Per kratas tabore buvo rasta narkotinių medžiagų bei apie 22 tūkst. litų, sulaikyti 24 įtariamieji.<br>V. Valentinavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

May 15, 2013, 5:04 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:31 PM

Į teismą pareigūnai atvesdino vyrą ir dvi moteris. Pasak pareigūnų, du įtariamuosius buvo prašoma suimti. Trečioji – nėščia, tad pareigūnai jos pasigailėjo ir suimti neprašė.

Antradienį teismas suėmė 15 romų taboro gyventojų, kurie įtariami neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis.

Užvakar policijos pareigūnai krėtė Vilniaus romų taborą. Per kratas buvo rasta, kaip įtariama, narkotinių medžiagų bei apie 22 tūkst. litų, sulaikyti 24 įtariamieji. Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovės spaudai teigimu, antradienį iš šešiolikos į teismą pristatytų įtariamųjų buvo suimta penkiolika. 

Teismas mėnesiui leido suimti septynis įtariamuosius, dviem mėnesiams suimti trys įtariamieji. Trims mėnesiams suimti penki įtariamieji narkotikų platinimo byloje.

Per kratas tabore, iš nelegalios apyvartos paimta apie 700 lankstinukų - dozių, su, kaip įtariama, heroinu, apie 60 gramų, kaip įtariama, amfetamino, bei kanapių ir jų dalių. Iš viso atlikta 21 krata.

Policijos operacijoje dalyvavo daugiau kaip 100 Vilniaus apskrities policijos pareigūnų. Ikiteisminius tyrimus kontroliuojantys prokurorai ketina kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo.

Policijos duomenimis, sulaikę įtariamuosius, pareigūnai tris nepilnamečius perdavė į Vilniaus vaikų socialinės globos namus „Gilė“, 10 nepilnamečių perduota sulaikytųjų giminaičiams.

Kratų metu bendrovės „Lesto“ darbuotojai taip pat nustatė 15 neteisėtų, pavojingų žmogaus sveikatai ir gyvybei, savavališkų prisijungimų prie elektros tinklų, kurie buvo atjungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.