Alytiškės žagintojai keliaus už grotų

Į Alytaus apskrities policijos komisariato areštinę vakar iš namų buvo atvežti keturi alytiškiai, už merginos išžaginimą Kauno apygardos teismo nuteisti laisvės atėmimu 3–4 metams. Vyrai tikėjosi, kad nuo bausmės pavyks išsisukti.

Kauno apygardos teismas visiems keturiems merginą žaginusiems vyrams skyrė realią nelaisvės bausmę.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Kauno apygardos teismas visiems keturiems merginą žaginusiems vyrams skyrė realią nelaisvės bausmę.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas")

May 18, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:22 PM

Beveik pustrečių metų užtruko, kol keturių vyrų lytinę prievartą patyrusiai dabar 22 metų alytiškei Neringai S. pavyko įrodyti, kad ji ne savo valia tapo jų auka.

Keturi vyrai, kai kurie jų vedę ir turintys vaikų, 2010 metų gruodžio 26 dieną nusprendė kartu švęsti antrąją Kalėdų dieną.

O kad būtų linksmiau, nutarė susirasti merginą, kuri pašoktų striptizą ir užsiimtų su jais seksu.

Merginą išviliojo klasta

31 metų Kęstutis Balynas popietę telefonu paskambino pažįstamai dvidešimtmetei Neringai S. ir įkalbinėjo pašokti striptizą jam ir draugui, klausė jos adreso.

Bet mergina nesutiko ir padėjo ragelį.

Po to vyrai sugalvojo apgaule išgauti adresą – paskambino jai kurjeriu prisistatęs 27 metų Deividas Lukaševičius ir pasakė turintis netrukus atvežti lauktuvių.

Pokalbių telefonu įrašai ir stenogramos patvirtino kaltinamųjų klastą, nors jie teigė, kad mergina pati gera valia pasakė, kur gyvena, ir išėjo jų pasitikti į laiptinę.

Kai Neringa S. daugiabučio namo laiptinėje lūkuriavo kurjerio, iš lifto išlipo du vyrai, su kuriais neseniai buvo susipažinusi, ir vienas nematytas – 26-erių Mangirdas Packevičius.

Policija atvykti nesiteikė

„Nustebau ir išsigandau. Kęstutis piktai pasakė – nenorėjai su dviem, tai dabar reikės su keturiais. Ir kirto man. Kai nuo smūgio atsitrenkiau galva į sieną, jis mane jėga įsitempė į liftą. Čia visi apstojo ratu.

Rėkiau, šaukiau pagalbos. Kęstutis ėmė smaugti, kol man pasidarė bloga”, – pasakojo nukentėjusioji.

Nepavyko iš užpuolikų glėbio merginos išplėšti ir kaimynams, beveik tuo pat metu kitu liftu pakilusiems į tą patį dešimtąjį aukštą.

Jie ir kiti merginos spiegimą laiptinėje girdėję žmonės puolė skambinti policijai, bet pareigūnai taip ir nepasirodė.

Pagrasino nuskandinti

Prievarta merginą įsodinę į visureigį „Mitsubishi Pajero”, kuriame laukė vairuotojas ir ketvirtasis sumanytos pramogos dalyvis 36 metų Robertas Javarauskas, pradėjo reikalauti oralinio sekso.

Kai mergina atsisakė tai daryti, K.Balynas privertė ją pagrasinęs, jog paskandins Nemune.

„Norėdama likti gyva turėjau paklusti jiems ir daryti, ką liepia”, – teigė nukentėjusioji.

Visi keturi vyrai pasikeisdami po kelis kartus ją įvairiais būdais žagino ir lytiškai prievartavo automobilyje, vėliau užmiesčio name, o R.Javarauskas po to dar ją nusivežė į savo sodo namelį.

Tik kitos dienos rytą R.Javarauskas parvežė ją į miestą.

Teko atnaujinti tyrimą

Įtariamieji buvo sulaikyti po poros dienų, bet po apklausos teisme paleisti, pasižadėję niekur neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Alytaus apylinkės prokuroras Rytis Kirkliauskas po trijų mėnesių nusprendė jį nutraukti.

Prokuroro nuomone, nebuvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamųjų, tarp kurių ir vienas buvusio policininko sūnus, kaltę, o mergina turėjo galimybę pabėgti ir priešintis, šauktis pagalbos.

Tik po publikacijų žiniasklaidoje apie nutrauktą ikiteisminį tyrimą Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Stasys Kasiulis nusprendė jį atnaujinti ir tyrimui vadovauti paskyrė prokurorą Edgarą Burzdžių.

Skyrė kitą prokurorą

E.Burzdžius po pusmečio pateikė Alytaus rajono apylinkės teismui kaltinamąjį aktą ir pasiūlė kaltinamiesiems skirti laisvės atėmimo bausmes nuo 4 metų 6 mėnesių iki 6 metų 6 mėnesių.

Tačiau Alytaus rajono apylinkės teismas pernai lapkričio 6 dieną žagintojus išteisino.

Teko įsikišti kauniečiams. Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija panaikino alytiškės teisėjos Ramunės Kuzmienės paskelbtą išteisinamąjį nuosprendį.

Nuteisti įrodymų pakako

Kaltinamieji tuomet išsisuko nuo bausmės, nes Alytaus rajono apylinkės teismui pasirodė, kad nėra surinkta pakankamai įrodymų jų kaltei patvirtinti.

Kauno teisėjų kolegija, ištyrusi baudžiamosios bylos įrodymus, nusprendė, jog jų visiškai pakanka įrodyti visų keturių kaltinamųjų nusikalstamą veiką – grasinimais ir fiziniu smurtu palaužtos aukos lytinį prievartavimą ir žaginimą.

K.Balynas nuteistas ketveriems metams nelaisvės pataisos namuose, o R.Javarauskas, D.Lukaševičius ir M.Packevičius už grotų praleis po trejus metus.

Nukentėjusiajai iš kaltinamųjų solidariai priteista atlyginti 20 tūkstančių litų neturtinę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.