D. Kedžio garbintoją globos medikai

Vainikų išnešiotoju pramintą kaunietį 43 metų Gediminą Kerševičių teismas nurodė perkelti iš tardymo izoliatoriaus į Rokiškio psichiatrijos ligoninę. Šiam keistuoliui pareikšti įtarimai dėl grasinimo nužudyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas")

May 18, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:22 PM

G. Kerševičius priklauso dviejų žmonių nužudymu įtariamo garliaviškio Drąsiaus Kedžio aktyviausių garbintojų grupei ir parašė apie dešimt grasinamų laiškų prokurorams, teisėjams, medikams.

Balandžio 5-osios naktį vyriškis prie Kauno apygardos prokuratūros pastato miesto centre padėjo gedulingą vainiką, gedulingą puokštę su dviem kalijų žiedais bei juodu kaspinu, 2 žvakes, o ant grindinio prilaistė kraują imituojančio pomidorų padažo.

Visa tai aptiko apie 7 valandą 20 minučių į darbą atėjęs prokuratūros budėtojas.

Tyrimą pradėję Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai beveik neabejojo, kad tai buvo dar vienas jiems gerai pažįstamo kauniečio išpuolis.

2010-ųjų vasarą pirmą kartą tokia pat gedulinga kompozicija buvo sudėliota prie tuomečio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio namų.

D. Kedžio sekėjai teisininką laikė tariamo pedofilų klano globėju. Pedofilų medžiotojų auka 2010-ųjų gruodį greičiausiai tapo ir A. Milinio įsūnis Vaidas.

Vadinamojo pedofilijos skandalo įkarštyje gedulingi vainikai, žvakutės buvo dedami prie teismų, prokuratūros pastatų.

Pareigūnai išsiaiškino, kad daugeliu atvejų tai buvo to paties žmogaus darbas, ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Įtariamasis kuriam laikui buvo dingęs, tačiau vėl pasirodęs nusprendė pagąsdinti Kauno apygardos prokuratūros darbuotojus. Kriminalistai jį sulaikė praėjus maždaug savaitei po šio įvykio.

Su vyriškiu bendravę pareigūnai tvirtina, kad kai kurie jo pareiškimai smarkiai stebina ir smarkiai prasilenkia su tikrove. Žmogus įtikėjo D.Kedžiu ir jokių argumentų nepaiso.

Medikai patarė G.Kerševičių, kuris yra suimtas trims mėnesiams, perkelti į psichiatrijos ligoninę, ir Kauno apylinkės teismas priėmė tokį sprendimą.

Prokurorai taip pat ketina prašyti atlikti kauniečiui psichiatrinę ekspertizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.