Plėšikus išdavė iš pensininkės pagrobtos monetos

Į kvailiausių nusikaltėlių titulą galintys pretenduoti du plėšikai teismo sprendimu už grotų turės praleisti po 6 metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas”)

May 20, 2013, 7:57 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:08 PM

Nusikaltėliai sukėlė įtarimą, kai atsiskaitydami vienoje degalinėje ėmė saujomis žarstyti vieno ir dviejų litų monetas.

Policijos pareigūnams buvo žinoma, kad iš pensininkės plėšikai atėmė 300 litų monetomis.

Paguldė ant grindų

23 metų Rokiškio gyventojas Aleksandras Bagdonas ir metais jaunesnis zarasiškis Edgaras Birulinas savo auką nusižiūrėjo Rokiškio rajone esančiame Juozapavos kaime.

Šių metų sausio pradžioje jie pasibeldė į 73 metų Valerijos K. namų langą.

Nuošaliame name moteris gyveno viena. Ji per trejus metus buvo palaidojusi savo vyrą ir du sūnus.

Iš miego pažadinta pensininkė išgirdo patikinimą, kad pas ją užsuko savi. Atidariusi duris moteris išvydo du kaukėtus vyrus.

Nekviesti svečiai įrėmė šeimininkei į smilkinį pistoletą ir įsibrovė į vidų. Kambaryje pensininkei buvo liepta klauptis, paskui gulti ant grindų. Abu plėšikai šaukė ir grasino. Vienas net mėgino moterį smaugti.

„Aš paklausiau, ko jie iš manęs nori. Jie atsakė, kad pinigų. Tada paėmiau rankinę. Joje buvo 10 litų ir apie 300 monetų po vieną ir du litus. Juos buvau sutaupiusi per vasarą už parduotą pieną”, – iš karto po apiplėšimo „Lietuvos rytui” pasakojo Valerija K.

Liepė palydėti iki mašinos

Gavę pinigų plėšikai susiruošė eiti, tačiau pareikalavo, kad šeimininkė juos palydėtų iki kelio, kur stovi jų mašina. Nusikaltėliams atrodė, kad tokiu būdu jų auka ne taip greitai galės iškviesti policijos pareigūnus.

Savo skriaudėjus palydėjusi Valerija K. sakė vieną jų pažinusi. Išskirtinai aukšto, maždaug 2 metrų ūgio prastos reputacijos vaikino šeima gyveno gretimame kaime.

Sumokėjo pagrobtais pinigais

Rokiškio kriminalistams nerireikė nė paros, kad įtariamieji būtų sulaikyti.

Paryčiais vienoje degalinėje buvo užfiksuota, kaip du jaunuoliai į automobilį prisipila degalų ir sumoka 1 ir 2 litų monetomis. Vienas jų buvo aukšto ūgio.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į sunkinamąsias aplinkybes. Abu teisiamieji nusikaltimą padarė būdami neblaivūs. Be to, jie abu jau yra teisti už panašius nusikaltimus ir todėl laikomi recidyvistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.