Seimo narys K. Starkevičius dviračių vagį išvydo teisme

Teisme sužinojęs, kad jo dviračius pavogė penkioliktą kartą teisiamas narkomanas, Seimo narys Kazys Starkevičius neturi vilčių, kad vagis atlygins žalą. Tačiau politiką nustebino vagišiaus atvirumas.

V. Capukas abejojo, ar po pataisos namuose praleistų pusketvirtų metų, į laisvę jis išeis pasikeitęs.<br>D. Umbrasas
V. Capukas abejojo, ar po pataisos namuose praleistų pusketvirtų metų, į laisvę jis išeis pasikeitęs.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

May 21, 2013, 7:19 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:02 AM

„Atsiprašau nukentėjusiojo kaip žmogaus, bet ne kaip Seimo nario“, - taip savo baigiamąją kalbą Vilniaus apylinkės teisme pradėjo ne vieną politiką apvogęs 32 metų vilnietis Valerijus Capukas. Jis buvo teisiamas už Seimo nario K. Starkevičiaus dviračių vagystę.

Penkioliktą nuosprendį išgirdęs narkomanas įsitikinęs, kad politikai – turtingi žmonės, o Seimo viešbutis neturėtų būti vieta, kur draudžiama užeiti žmonėms iš gatvės.

Neteko dviejų dviračių

Į visą parą policijos saugomą Seimo viešbutį patyręs vagis buvo užsukęs ne kartą. „Atsibudęs ryte aš negalvoju, kad eisiu į Seimo viešbutį ir ką nors pavogsiu, bet kai einu pro šalį, užsuku. Ten dažnai būna išmesta gerų daiktų, kuriuos galima pasiimti“, - aiškino V. Capukas.

Praėjusių metų lapkritį į Seimo viešbutį prasmukusio vilniečio dėmesį patraukė ketvirtajame aukšte prie laiptinės lango grotų prirakinti trys dviračiai. Vienas jų buvo išskirtinės išvaizdos, todėl jo vogti V. Capukas nesiryžo.

Jis sulaužė du užraktus ir pavogė Seimo nario K. Starkevičiaus ir jo dukters dviračius. Vieną dviratį į kiemą išnešęs V. Capukas užfiksavo viešbučio įėjimo duris, kad jos neužsidarytų.

Vagis prasmuko nepastebėtas

Jis numynė į Vingio parką ir netrukus surado pirkėją. Nepažįstamam vyrui vilnietis dviratį pardavė už 100 litų ir pažadėjo netrukus už tokią pat kainą pristatyti dar vieną. „Paaiškinau, kad išvažiuoju į užsienį ir dviračiai man nebereikalingi“, - pasakojo V. Capukas.

Jis netrukus vėl sėkmingai grįžo į Seimo viešbutį ir išgabeno antrą dviratį. Per tą laiką pastato durų niekas neužtrenkė. V. Capukas neslėpė, jog į nuolat saugomą Seimo viešbutį patenka lukterėjęs, kol kas nors išeis per duris.

K. Starkevičius įsitikinęs, kad viešbutį saugantys rinktinės „Vytis“ policininkai praėjusių metų lapkričio mėnesį į atvykėlį galėjo nekreipti dėmesio, nes tuo metu keitėsi viešbučio gyventojai. Po rinkimų vieni politikai iš jo kraustėsi, o naujai išrinkti Seimo nariai į viešbutį gabeno savo daiktus.

Be policijos neišsivertė

K. Starkevičius ne iš karto pastebėjo, kad dingo jo dviračiai. „Jie ten stovėjo trejus metus, todėl praeidamas į juos net nebekreipdavau dėmesio. Be to, dažnai važinėju į komandiruotes, o savaitgalius leisdavau savo namuose Kaune“, - teisme pasakojo konservatorius.

Pasigedęs dviračių, K. Starkevičius neskubėjo kreiptis į policiją. Ne kartą vagis sėkmingai sulaikęs politikas dviračių iš pradžių bandė ieškoti pats. „Dar turėjau vilčių, kad juos kas nors pasiėmė besikraustydamas“, - pasakojo Seimo narys. Teisme jis padėjo policininkams, kurie greitai surado dviračių vagį. Apie šią vagystę V.Capukas prisipažino pats, kai buvo sulaikytas už kitą nusikaltimą.

Vyriškas ir moteriškas dviračiai kainavo po 1250 litų. Dar po 50 litų K. Starkevičius įvertino juos saugančias grandines, kurias vagis nutraukė be jokių įrankių.

Abejoja, ar pasitaisys

Teisme sužinojęs, kad dviračius pavogė retai iš laisvės atėmimo įstaigų išeinantis narkomanas, K. Starkevičius nebeturi vilčių, kad jis atlygins žalą, tačiau ieškinio neatsiėmė. Jis pritarė ir prokurorės pasiūlymui V. Capukui skirti laisvės atėmimo bausmę.

„Kai klausau nuteistojo, atrodo, kad atsivers durys, jis išeis į laisvę ir pradės daryti gerus darbus visuomenei, bet taip neatsitinka. Tikiuosi, kad izoliacija jam padės susimąstyti ir grįžti į dorovės kelią“, - kalbėjo K. Starkevičius.

Už šią vagystę teismas V. Capukui skyrė metus nelaisvės. Tačiau jis dar neatliko bausmių, paskirtų už ankstesnius nusikaltimus, todėl iš viso turės kalėti pusketvirtų metų.

Apie norą keistis ir gyventi kitaip teisme kalbėjęs V. Capukas po nuosprendžio suabejojo, ar jam tai pavyks. „Kaip manote, ar atsidėjęs tiek metų aš sugebėsiu pasikeisti? Juk tai kartojasi jau penkioliktą kartą“, - nuosprendį paskelbusio teisėjo klausė Seimo narių skriaudikas.

Jo laukia dar vienas teismo procesas. Jau baigiamas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės iš Seimo nario Julius Sabatausko buto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.