Vokietis Kaune girdė neįgalius globos namų vaikus ir sukėlė avariją

Labdarą neįgaliems vaikams atvežęs vokietis geru darbu neapsiribojo - prisigėrė pats, prigirdė vaikus ir neblaivus išvežė juos pasivažinėti po Kauną. Netoli nuo neįgaliųjų globos namų atsitrenkė į kitą automobilį, spruko, o atvykusius pareigūnus įtikino, kad važiavo vienas.

Vaikai pasakojo, kad vokietis norėjo juos pavažinėti po globos namų teritoriją.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Vaikai pasakojo, kad vokietis norėjo juos pavažinėti po globos namų teritoriją.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Norkienė („Lietuvos ryto“ televizija)

May 21, 2013, 8:50 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:58 AM

Vilijampolės socialinės globos namų direktorius tikina apie įvykį tik girdėjęs, tačiau nieko konkretaus pasakyti negali. Kodėl? Nes nesigilino.

Tai, kad atvykusiam labdaros teikėjui leidžiama nakvoti pensionate direktoriui yra normalus dalykas. Esą vokietis jiems - kaip šeimos narys.

Vaikus girdė alumi

Vilijampolės socialinės globos namų direktorius Juozas Laurynas su pasididžiavimu rodo vokiečiui reiškiamą pagarbą. Esą geradarys nusipelnė medinio paminklo - keletą kartų per metus neįgalius vaikus šelpia rūbais ir maisto produktais. Bet pensionato darbuotojai į geradarį žiūri atsargiau.

Žmonės sako ne kartą pastebėję, kad labdarą atvežęs vokietis namo neskuba. Už dovanotus rūbus esą pakeliama ne viena šampano taurė.

Gegužės 10 dieną, manoma, atsilabinęs su pensionato vadovais, vokietis liko nakvoti. Atsinešęs svaigalų jis ne tik pasivaišino pats, bet alkoholio pasiūlė ir vaikams. Kai kurie sutiko.

„Taip, mes taip atsigėrėm, aš nedaug atsigėriau“, - „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo vienas Vilijampolės socialinės globos namų globotinis. Jis sakė, kad su vokiečiu gėrė alų.

Girtas sukėlė avariją

Privaišinęs vaikus geradarys sėdo į automobilį. Ne vienas - paiškylauti pasiūlė ir pensionato globotiniams. Tačiau pramogos baigėsi nelaimingai - neblaivus vairuotojas padarė avariją.

Avarija įvyko vos už kelių šimtų metrų nuo globos namų. Įsisodinęs 4 vaikus, iš kurių trys yra nepilnamečiai, labdaros teikėjas nesuvaldė mikroautobuso ir trenkėsi į kitą automobilį.

Iš įvykio vietos vokietis pasišalino. Atvykusiems pareigūnams aiškino, kad važiavo vienas.

Apie įvykusią avariją policijai pranešė įvykį matę gyventojai. Pareigūnai netrukus sučiupo bėglį, tačiau šis įtikino, kad važiavo be vaikų.

Kas dedasi po valstybinių globos namų stogu, Vilijampolės socialinės globos namų direktorius, panašu, nežino. Apie avariją esą tik girdėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.