Erotinio masažo specialistėms – naujas smūgis

Klaipėdoje darbo neteko dar vienos naktinių pasilinksminimų įstaigos – „Paradise Strip Club” – šokėjos, o jos savininkus prislėgė įtarimai dėl pelnymosi iš prostitucijos, valstybės apgaudinėjimo.

Per kratas naktinio klubo „Paradise Strip Club” darbuotojos slėpė veidą.
Per kratas naktinio klubo „Paradise Strip Club” darbuotojos slėpė veidą.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

May 22, 2013, 8:11 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:52 AM

Naktinį klubą „Paradise Strip Club”, esantį uostamiesčio centre, užgriuvę pareigūnai surengė kratas, paėmė dokumentus.

Šios įstaigos savininkas įtariamas ir finansiniais nusikaltimais – pajamų slėpimu.

Paslaugos – elito atstovams

Šalia Klaipėdos policijos komisariato įsikūręs „Paradise Strip Club” lankytojams siūlė susipažinti su poilsio ir pramogų vieta, kurioje – „kerinčiai nuostabi atmosfera su pačiomis dėmesingiausiomis ir seksualiausiomis merginomis”.

Klubo darbuotojai teikdavo paslaugas „elitui” – svečiams, kurie už taurę kokteilio su alkoholiu mokėdavo nuo 150 iki 300 litų.

Išskirtinių asmenų salone klientai, pliuškendamiesi sūkurinėje vonioje, stebėdavo erotinius šokius. Už tokią paslaugą reikėdavo pakloti iki 2000 litų.

„Paradise Strip Club” reikalai pagerėjo prieš porą metų, kai kita tame pačiame pastate veikusi pasilinksminimų įstaiga „Escape” pateko į teisėsaugininkų akiratį. Jos savininkai irgi buvo sulaikyti, jiems pareikšti tokie patys įtarimai dėl sąvadavimo ir prostitucijos.

Šokėjoms vėl teko aiškintis

Viešbučio patalpas nuomojantys „Escape” vadovai skelbė, kad čia galima išvysti tik simpatiškas šokėjas. Tačiau nuolatiniams klientams buvo teikiamos ir lytinės paslaugos, dangstomos erotinio masažo procedūromis.

Tokias pat paslaugas uostamiestyje ir sostinėje teikė „Paradise Strip Club”. Po kratų pareigūnai išsivežė ne tik įstaigos vadybininkes, bet ir striptizo šokėjas. Kai kurios anksčiau šoko klube „Escape”.

Už grotų atsidūrė klubo savininkas, du vadybininkai, administratorė, o šokėjos tik apklaustos. Įtarimai dėl pelnymosi iš prostitucijos pareikšti šešiems asmenims.

Aptikta akivaizdžių šešėlinės veiklos įkalčių. Tarp jų – ir pinigų, kurių „Paradise Strip Club” neįtraukdavo į buhalterijos dokumentus.

Masažuotojoms – vis sunkiau

„Paradise Strip Club” veiklą stebėjusių Finansinių nusikaltimų turimo tarnybos pareigūnų duomenimis, šios įstaigos nuslėptos pajamos ir mokesčiai gali būti skaičiuojami šimtais tūkstančių litų.

Prostitucija anksčiau buvo vadinami lytiniai žmonių santykiai už atlygį. Gudrūs erotinio masažo teikėjai teismuose išsisukdavo: esą jų klientų lytinių santykių su šokėjomis ar masažuotojomis nebuvo. Dabar padėtis pasikeitusi – sunkiau dangstytis tariamai legalaus verslo skraiste.

Vieną masažuotojus vaidinusių sąvadautojų bylą nagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas praplėtė teisinį apibrėžimą – pasirodo, prostitucijos būdu galima patenkinti kito asmens aistrą ir be lytinių santykių. Svarbiausia yra atlygis už paslaugą, o ne lytinio akto buvimas.

Vilniuje ir Klaipėdoje veikusių naktinių klubų savininkui ir jo pagalbininkams gresia nelaisvės bausmė iki 6 metų.

Plušėjo ir prekybos centruose

* Prieš porą metų įtarimai dėl prostitucijos organizavimo, vadovavimo ir pelnymosi iš to pareikšti masažo salonų tinklą „Escape” valdžiusios bendrovės „Vakarų verslo vizija” savininkams ir darbuotojams.

* Tąkart į įtarimų šešėlį pateko 13 bendrovės darbuotojų. Manoma, kad į nelegalių paslaugų tinklą buvo įsukta mažiausiai 20 prostitučių. Didelės apimties byla dabar nagrinėjama Klaipėdos apylinkės teisme.

* Klaipėdos centre įsikūrusio klubo „Escape” langus puošė viešnamį primenančios iškabos, už jų buvo įrengti masažo kambariai.

* Tokių kambarių būta dideliuose miesto prekybos ir pramogų centruose („Akropolis”, „BIG”) veikusiose sekso prekių parduotuvėse – ir ten klientams siūlytas erotinis masažas „iki laimingos pabaigos”. Pareigūnai sulaikė su įkalčiais ir tokių salonų darbuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas