Patėvio išprievartauta 15-metė: „Jaučiausi nepaprastai šlykščiai“

Kauno policijos areštinėje atsidūrė itin ciniškai 15-metę podukrą išprievartavęs Kauno rajono gyventojas. Policija jį sulaikė, kai išniekinta mergaitė apie patirtą skriaudą papasakojo motinai. Moteris nedvejojo, iš karto kreipėsi į policiją, pareigūnai sulaikė jos sutuoktinį.

Išniekinta moksleivė kurį laiką negalėjo atsigauti nuo patirto šoko.<br>K. Kavolėlio asociatyvi nuotrauka
Išniekinta moksleivė kurį laiką negalėjo atsigauti nuo patirto šoko.<br>K. Kavolėlio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 22, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:12 AM

Paauglė papasakojo, jog išniekinta buvo namuose, kur gyveno kartu su mama ir patėviu.

Prieš kelias dienas, vakare 15-metė paprašė patėvio, kad šis padarytų nugaros masažą. Baigus masažuoti skaudėjusią nugarą, moksleivė norėjo keltis nuo lovos, patėviui sakė, jog reikia ruošti pamokas. Tačiau jis nesutiko, bjaurių minčių užvaldytas vyras podukrai pasakė, jog parodys tai, ką gali daryti berniukai. Prispaudęs pasipriešinti negalėjusią podukrą, vyras ją išprievartavo.

Išniekinta moksleivė kurį laiką negalėjo atsigauti nuo patirto šoko. Tik po kurio laiko paauglė viską papasakojo savo mamai. Ši nedvejojo - apie namuose įvykdytą nusikaltimą iš karto pranešė policijai.

Tikina podukrą „tik“ masažavęs

Apklausos metu įtariamasis neneigė nepadoriai elgęsis su podukra, tačiau neigė ją seksualiai prievartavęs. Vyras pareiškė esą jis „tik“ atliko paauglei masažą.

„Jaučiausiai nepaprastai šlykščiai, tarsi sutrypta, visiškai išniekinta ir pažeminta“, - apie patirtą skriaudą teisėsaugininkams pasakojo patėvio išprievartauta moksleivė.

Pakaunės gyventojui jau pareikšti įtarimai nepilnametės seksualiniu prievartavimu. Trečiadienį Kauno apylinkės teismas patenkino prokurorų prašymą, iškrypėlį leido suimti maksimaliam, trejų mėnesių terminui.

Už seksualinį nepilnametės podukros prievartavimą šiam veikėjui gresia nuo dvejų iki dešimties metų įkalinimo bausmė.

Pedofilo byla – jau teisme

Šią savaitę Kauno apygardos teismas atvertė dar vieno iškrypėlio - 58 metų kauniečio Roberto D. bylą.

Jis kaltinamas net ketverius metus prievartavęs tris globos namų auklėtinius – du mažamečius berniukus ir mergaitę. Juos iš Kaune veikiančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ globoti buvo pasiėmusi teisiamojo sutuoktinė.

Ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo buvo pradėtas, kai mažametis berniukas mokykloje ėmė pasakoti, ką patiria globėjų šeimoje. Pasak vaiko, globėjos vyras jį versdavo oraliniu būdu tenkinti iškrypėlišką aistrą.

Pakraupę pedagogai nedelsdami kreipėsi į policiją, kriminalistai ir prokurorai apklausė visus kauniečių šeimos kada nors globotus vaikus.

Tyrimo metu paaiškėjo kraupūs faktai, nustatyta, kad vaikai būdavo nuolat prievartaujami, mažamečių seksualinis išnaudojimas truko net ketverius metus – nuo 2003-iųjų iki 2007-ųjų.

Seksualinę prievartą patyrusiems trims vaikams, dviem berniukams ir mergaitei tuo metu buvo nuo 2 iki 5 metukų.

Įtariamąjį gina jo žmona

Specialistai taip pat nustatė, kad R. D. seksualiai prievartaudamas vaikus sukėlė baisius padarinius mažamečių psichikai – emocijų sutrikimą vaikystėje, gėdijimąsi, nerimą, vangumą, priešiškumą, emocijų ir nuotaikos kaitą. Neabejojama, kad vaikystėje patirta seksualinė prievarta ir jos padariniai aukas lydės visą gyvenimą.

„Per ikiteisminį tyrimą didelis dėmesys buvo skiriamas nukentėjusiems vaikams ir bendravimui su jais juos apklausiant, atliekant kitus proceso veiksmus. Nuolat konsultuodavomės su psichologais, Kauno vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistais. Vaikams buvo suteikta didelę patirtį turinčių psichologų pagalba ir konsultacijos“, - sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiųjų artimieji pateikė beveik 71 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Bylą perdavus nagrinėti teismui, suimtą vyrą puolė ginti jo žmona. Moteris sakė netikinti, kad vyras galėjo taip pasielgti su jos globotais vaikais. Moteris žurnalistams sakė, kad aukos specialiai apkalba nekaltą žmogų, neva siekia prisiteisti nemažas pinigų sumas.

„Tie vaikai šmeižia dėl civilinių ieškinių, reikalauja 71 tūkst. litų. Čia kalta Kedžio istorija , – prieš teismą stojusį sutuoktinį gynė jo žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.