Vienkiemyje gyvenantis ūkininkas atvykėlius bandė išginti šūviais

Jeigu po policijos atlikto tyrimo paaiškės, kad ūkininkas, savo privačioje teritorijoje šautuvu apšaudęs du automobilius, peržengė leistinas savigynos ribas, jam grės nemalonumai.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas”)

May 22, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:49 AM

Incidentas, kurio metu aidėjo šūviai, įvyko užvakar apie 21 val. Skaistgirių kaime (Šakių r.).

61 metų Ignas Š. gyvena vienkiemyje. Ūkininkas savo žemes, esančias netoli vandenvietės, yra pažymėjęs lentelėmis „Privati valda”. Pirmadienį Ignas Š. pastebėjo, kad prie jo tvenkinio stovi du lengvieji automobiliai.

Vyras pasiėmė legaliai laikomą lygiavamzdį šautuvą „Tula” ir nužingsniavo į privačią teritoriją atvykėlių link.

Ignas Š. į Opel Vectra” sparną ir „Ford Mondeo” padangą šovė neįspėjęs jų savininkų. 25 ir 50 metų vyrai prie savo mašinų atskubėjo esą jau po šūvių.

Pirmasis į Šakių policiją paskambino Ignas Š. Jis pareigūnus informavo, kad gindamas savo turtą šaudė. Po to pareigūnai sulaukė apgadintų automobilių šeimininkų skambučio.

„Tas Ignui priklausantis vandens telkinys labiau panašus į nevalytą kūdrą nei į tvenkinį. Bet vyras labai rūpinasi, kad į jo privačią teritoriją svetimi nekeltų kojos.

Prieš kurį laiką jis ant šalia esančio vandentiekio bokšto dažais buvo užrašęs „Privati valda”. Tačiau ūkininkas buvo priverstas tą užrašą nugremžti, nes bokštas – ne jo nuosavybė.

Anksčiau Ignui teko susimokėti baudą už tai, kad vandenvietės sanitarinės apsaugos zonoje ganė gyvulius”, – pasakojo ūkininką pažįstantys žmonės.

Įvertins grėsmę

Pareigūnų teigimu, ginant nuosavybę pirmiausia reikia panaudoti priemones, nekeliančias dvejonių dėl jų teisėtumo.

Bus aiškinamasi, ar buvo kilęs pavojus privačios valdos savininkui, ar jis įspėjo atvykėlius. Jeigu grėsmės nėra, tai kam šaudyti?

„Pirmiausia apie tokius pažeidėjus reikėtų pranešti policijos, gamtos apsaugos pareigūnams, taip pat užsirašyti automobilių numerius”, – teigė pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą