Alkanas benamis tapo žudiku

Neblaivus benamis mirtinai sumušė likimo draugą ir bandė apsimesti esąs niekuo dėtas. Vėliau jis prisipažino, kad įtūžęs užmušė miegantį bičiulį, nes šis suvalgė jo maistą.

Nuolat girtaujantys 56 metų Jonas N. ir 35 metų Andrius R. nuo praėjusio rudens glaudėsi Jūrės kaime (Kazlų Rūdos savivaldybė) svetimame name, kurio šeimininkas miręs.<br>Asociatyvi nuotrauka
Nuolat girtaujantys 56 metų Jonas N. ir 35 metų Andrius R. nuo praėjusio rudens glaudėsi Jūrės kaime (Kazlų Rūdos savivaldybė) svetimame name, kurio šeimininkas miręs.<br>Asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas”)

May 23, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:46 AM

Nuolat girtaujantys 56 metų Jonas N. ir 35 metų Andrius R. nuo praėjusio rudens glaudėsi Jūrės kaime (Kazlų Rūdos savivaldybė) svetimame name, kurio šeimininkas miręs.

Nei Jonas, nei pagal amžių jam į sūnus tinkantis Andrius neturėjo nuolatinio darbo. Išgertuvėms pinigų jie prasimanydavo ne tik iš atsitiktinių darbų.

„Andrius nuo ankstyvos jaunystės ne tik girtavo, bet ir dažnai vagiliavo. Už tai nuolat kaime gaudavo į kailį.

Kai pasklido žinia, kad Andrius įtariamas dėl Jono nužudymo, iš pradžių net nepatikėjome, nes būtent Andrius buvo visų mušamas. Nebūtume net pamanę, kad jis galėtų ką nors sumušti ar nužudyti”, – pasakojo „Lietuvos rytui” Jūrės kaimo gyventojai.

Pirminiais duomenimis, apgirtęs Andrius į laikinus namus grįžo praėjusio pirmadienio vakare.

Joną jis rado miegantį. Po kurio laiko Andrius apsižiūrėjo, kad bičiulis suvalgė visą jo maistą, nepaliko nė kąsnio.

„Andriui, matyt, į paviršių iškilo daugybę metų besikaupusi nuoskauda ir pyktis. Visą gyvenimą jis buvo visų daužomas, niekada neturėjo drąsos pasipriešinti smurtui.

Miegantis Jonas jam nekėlė pavojaus, kad gaus į kailį, gal todėl ir drįso jį užpulti”, – svarstė abu benamius pažįstantys kaimo gyventojai.

Jonui į galvą ir veidą pasipylė smūgiai.

Po kruvino keršto Andrius nuėjo miegoti.

Atsibudęs rytą kerštautojas suprato, kad naktį persistengė – krauju pasruvęs Jonas lovoje gulėjo be gyvybės ženklų.

Andrius mikliai sutvarkė savo patalą, kad visi manytų, jog jis neva net nebuvo atsigulęs, bei kambarį ir nuėjo pas greta gyvenančius žmones.

„Ką tik parėjau namo ir radau Joną kruviną. Man atrodo, kad jis negyvas. Gal reikia kviesti greitąją ar policiją?” – apsimetė nustebęs Andrius.

Tačiau jam nepavyko apmulkinti Kazlų Rūdos policijos pareigūnų.

Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę. Teismo jis lauks už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.