G. Einikis apgailestauja dėl savo elgesio ir prašo švelnesnės bausmės

Teismas sprendimą paskelbs ryt.

G. Einikis pripažįsta kaltę ir gailisi.<br>A. Pilaitienė
G. Einikis pripažįsta kaltę ir gailisi.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 23, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:32 AM

Praėjusią savaitę byla nepradėta nagrinėti. G. Einikis paprašė teisėjo posėdį atidėti, nes jis nespėjo susirasti gynėjo. Šįkart į teismą jis atvyko su advokate.

G. Einikis nemalonumų prisidarė gegužės 9 dieną. Prieš vidurnaktį viename Klaipėdos viešbutyje Šaulių gatvėje būdamas girtas jis keikėsi bei ranka trenkė viešbučio direktoriui į veidą. Tuo jis pažeidė viešąją tvarką ir rimtį.

Tačiau to dar buvo negana. Vežamas į Klaipėdos universitetinę ligoninę patikrinti blaivumo, G. Einikis plūdo necenzūriniais žodžiais pareigūnus, tuo pažeisdamas jų garbę ir orumą.

Savo poelgį G. Einikis porą dienų galėjo apmąstyti Klaipėdos areštinėje. „Pripažįstu kaltę ir labai gailiuosi. Su nukentėjusiais susitaikėme“, - sakė buvęs krepšininkas. Teismui jis pateikė dokumentus, kad augina mažametę dukrą.

„Apsigyvenau viešbutyje. Savo kambaryje nemokėjau įjungti šviestuvo, o atėjęs viešbučio darbuotojas ėmė mane auklėti. Paskui policijos pareigūnai reikalavo, kad papūsčiau, bet aš nenorėjau. Nuvežė į ligoninę. Ten seselė ėmė vadinti mane narkomanu. Sakiau, patikrinkite, tada kalbėkite. Nuo to viskas ir prasidėjo“, - aiškino G. Einikis.

Pasak gynėjos G. Mauručaitienės, G. Einikiui keliami šiek tiek padidinti reikalavimai. Panašus kito žmogaus poelgis neatkreiptų niekieno dėmesio, o buvusio krepšininko elgesys sukelia per didelį rezonansą. Tai kartais jį ir išveda iš pusiausvyros.

Teismas sprendimą paskelbs ryt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.