Narkomanui prabilo sąžinė – prisipažino prieš 10 metų nužudęs bendrą

Nagrinėjant bylą dėl narkotikų platinimo, kaltinamasis Dainius Šatavičius prisipažino ir dėl kito nusikaltimo - jis teigia prieš dešimtmetį nužudęs Elektrėnų gyventoją. Apjungę kaltinimus į vieną, bylą prokurorai perdavė Vilniaus apygardos teismui, kuris aiškinosi dešimties metų senumo įvykius.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

May 23, 2013, 4:52 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:00 AM

Negalėję išsiaiškinti 2002 metais nužudymo aplinkybių, prokurorai nutraukė baudžiamąją bylą dėl nužudymo, tačiau ją atnaujino, kai 2011 metais už narkotikų platinimą pagautas vyras prisipažino per konfliktą smogęs mirtiną dūrį savo pažįstamui.

2011 metų birželio 5 dieną D. Šatavičius buvo sulaikytas už disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Nuvykęs į Kirtimuose esantį taborą Vilniuje, vyras teigia nusipirkęs tris dozes (0,02 g.) heroino, kurių vieną suvartojęs Vilniuje, o kitas dvi – Elektrėnuose. Tiesa, trečios esą nespėjo užbaigti, nes tuo metu vyrą sulaikė kriminalinės policijos pareigūnai.

Ankščiau už narkotikų vartojimą teistas D. Šatavičius kaltinimus disponavimu narkotinėmis medžiagomis pripažįsta tik iš dalies.

„Nors buvau išsigydęs nuo narkotikų vartojimo, tačiau vis dar kartais jų pavartoju. Heroiną pirkdavau savoms reikmėms, tačiau kitiems jo neplatinau“, – teisme pasakojo teisiamasis.

Vis dėlto, narkotikų platinimo faktą bylos medžiagoje patvirtina tiek įslaptinti liudininkai, tiek fiksuoti pokalbių telefonu įrašai, kuriuose girdima kaip D. Šatavičiui skambinantys klientai pastarojo prašo parduoti keletą dozių kvaišalų.

Nagrinėdamas kaltinimus disponavimu narkotinėmis medžiagomis, teismas taip atvertė dešimties metų senumo bylą, kuri butų pamiršta, jei ne delikati situacija, paaiškėjusi sulaikant vyrą.

Iš karto po sulaikymo, per apklausą D. Šatavičius prisipažino nužudęs savo pažįstamą Elektrėnų gyventoją. Tačiau gavęs kaltinamąjį aktą ir pamatęs, kad kaltinamas tyčiniu nužudymu - jis spruko į Ispaniją, kurioje nuo teismo slapstėsi apie porą mėnesių.

Sulaikytas ir į Lietuvą pargabentas vyras teisme tvirtino, kad nuo teismo nesislapstė, o tiesiog išvažiavo užsidirbti, nors negalėjo paaiškinti, kodėl tik po dešimties metų nutarė prisipažinti.

2002 metų birželio 20 dieną, prieš pat Joninių šventę, D. Šatavičius susitiko su Dainiumi Maleronka, kuris apkaltino D. Šatavičių 500 litų pasisavinimu. Tiesa, šis nurodė, kad jam apie tai pasakęs nužudytasis Ilgoras Askerovas.

Pasipiktinęs tokiu I. Askerovo elgesiu, D. Šatavičius panoro pats išsiaiškinti kaip išties buvo, tad 2002 metų birželio 21 dieną, suorganizavęs akistatą prie teniso kortų Elektrėnuose, susitiko su nužudytuoju ir D. Maleronka.

Ginčams vyrai buvo pasiruošę rimtai. Jie buvo apsvaigę, D. Šatavičius krepšyje turėjo peilį, o D. Maleronka automobilyje – beisbolo lazdą.

Ginčydamiesi bendrai apsistumdė. D. Šatavičius sudavė keletą smūgių rankomis, o D. Maleronka beisbolo lazda aptalžė I. Askerovą. Tiesa, ekspertai nustatė, kad mirtį lėmė ne smūgiai beisbolo lazda, o D. Šatavičiaus dūris peiliu I. Askerovui į koją.

„Norėjau tik pagąsdinti, tačiau žudyti nenorėjau, dūriau tik vieną kartą“, – teisme apie 2002 metų įvykius pasakojo kaltinamasis.

Teismo ekspertai patvirtino, kad I. Askerovo mirties priežastis – arterinis dešinės kojos kraujavimas, kurį lėmė dūris peiliu. D. Maleronka beisbolo lazda nužudytajam sudavė mažiausiai dešimt kartų, o D. Šatavičius, smūgiavęs I. Askerovui peiliu ir sukėlęs didelį kraujavimą, paliko leisgyvę auką mirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.