Nelegalios degalinės šeimininkas — policijai gerai žinomas veikėjas

Policijos pareigūnai Neveronyse (Kauno r.) aptiko nelegalią degalinę ir maždaug toną dyzelino, kurio litras klientams kainavo keliasdešimt centų pigiau negu oficialiose degalinėse.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-05-24 17:38, atnaujinta 2018-03-06 07:35

Neteisėtai veikusi degalinė buvo įrengta Akacijų gatvėje esančiose Jono Mikalausko valdose.

Policijos pareigūnai praeityje tyrė šio kauniečio sąsajas su garsiausia Kaune Daktarų nusikalstama grupuote. Vyriškio pavardė buvo minima spirito ir cigarečių kontrabandos bylose.

Galima spėti, kad J. Mikalauskui neblogai sekėsi ir prekyba degalais — per dieną jis parduodavo maždaug toną dyzelino. Kai kurios teisėtai veikiančios degalinės negali pasigirti tokia apyvarta.

Kaunietis buvo įsigijęs degalų pilstymo įrangą, tačiau ji veikė netiksliai. Aišku, pardavėjo naudai. Perkant litrą dyzelino į automobilio baką subėgdavo tik kiek daugiau kaip 900 gramų degiojo skysčio.

Policijos pareigūnų žiniomis, dyzeliną J. Mikalauskui tiekė iš Rusijos ir Baltarusijos atvykstantys vilkikų vairuotojai.

Pasak kriminalistų, dalis vairuotojų gudrauja ir melagingai praneša apie degalų vagystę. Dyzelinas parduodamas perpardavinėtojams, o policijai pranešama apie tariamą vagystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.