Generalinis prokuroras dėl E. Vareikio smurto kreipėsi į Seimą

Pirmadienį generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Egidijų Vareikį.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Egidijų Vareikį.<br>J. Stacevičius
Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Egidijų Vareikį.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2013, 12:16 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:43 AM

Šio kreipimosi būtinybė iškilo po to, kai 2013 metų gegužės 4 d. į Vilniaus policiją kreipėsi vienas iš artimų Seimo nario Egidijaus Vareikio šeimos narių ir Vilniaus rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo smurtaujant artimoje aplinkoje.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančių Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorų vertinimu ikiteisminio tyrimo medžiagoje surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad Egidijus Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, savo namuose Vilniaus rajone smurtaudamas sukėlė fizinį skausmą savo sutuoktinei.

Šiuo metu šiame ikiteisminiame tyrime yra atlikti visi privalomi ir galimi veiksmai, tačiau norint toliau vykdyti ikiteisminį tyrimą, turėtų būti surašytas pranešimas apie įtarimą ir vykti įtariamo asmens apklausa.

Egidijus Vareikis yra Lietuvos Respublikos Seimo narys, todėl be Seimo sutikimo to padaryti nėra galimybių. Visais atvejais dėl Seimo nario laisvės suvaržymo į Seimą gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras, o tai ir yra atlikta šiuo atveju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.