Vagišius pribloškė išmone

Ūkininku apsimetęs vagis dingo su išsinuomotu traktoriumi, prieš tai išmontavęs sudėtingą įrangą, leidžiančią technikos savininkams stebėti judėjimo kryptį.

Traktorių „Belarus MTZ” iš bendrovės išsinuomojęs asmuo, įtariama, jį pavogė.<br>„Džeiremtos” nuotr.
Traktorių „Belarus MTZ” iš bendrovės išsinuomojęs asmuo, įtariama, jį pavogė.<br>„Džeiremtos” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė ("Lietuvos rytas")

May 27, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:53 AM

Raseiniuose įsikūrusi bendrovė, nuomojanti ir remontuojanti žemės ūkio techniką, patyrė įžūlią vagystę. Dingo beveik 100 tūkst. litų vertės traktorius ir jį išsinuomojęs asmuo.

Įmonei „Džeiremta” priklausantį traktorių „Belarus MTZ 1025.3” prieš savaitę išsinuomojo Rolandas G.

Vyriškio pateiktuose asmens dokumentuose deklaruota gyvenamoji vieta – miestelis Vilkaviškio rajone.

„Po nuomos sutarties pasirašymo vadybininkas man pasisakė, kad nuomininkas jam nekelia pasitikėjimo: „Jis – ne ūkininkas. Kampuotas ir tatuiruotas.”

Mes turėjome šio kliento asmens dokumento kopiją, be to, per aštuonerius bendrovės darbo metus nėra buvę jokių incidentų”, – sutrikęs „Lietuvos rytui” kalbėjo įmonės „Džeiremta” direktorius Vaidotas Misevičius.

Nuomojamoje žemės ūkio technikoje yra sumontuota GPS įranga, leidžianti stebėti sunkiasvorių mašinų judėjimo kryptį, vietą ir greitį.

„Belarus MTZ” išsinuomojęs Rolandas G. kurį laiką, matyt, nežinojo, kad traktoriuje yra ši įranga, nes apie ją klientai neinformuojami.

Bendrovės darbuotojai, kelias dienas stebėję „Belarus MTZ” judėjimą, užfiksavo traktorių Babtuose (Kauno r.), po to – netoli sienos su Lenkija ir Alytaus rajone. Jis važiavo 25–30 kilometrų per valandą greičiu.

Praėjusį savaitgalį įmonės vadybininkui kilo įtarimas, mat GPS sistema rodė, jog traktorius trečia diena stovi toje pačioje vietoje – viename Vilkaviškio rajono kaime.

Vadybininkas iš Raseinių nuvyko pasižiūrėti, kas atsitiko. Krūmuose jis aptiko tik prie akumuliatoriaus prijungtą GPS įrangą.

Traktoriaus niekur nebuvo matyti. Bendrovei vakar dar nebuvo pavykę susisiekti su „Belarus MTZ” nuomininku Rolandu G.

„Po sutarties pasirašymo Rolandas G. gavo ir visus traktoriaus draudimo dokumentus. Galimas dalykas, kad traktorių nusikaltėliai išardys dalimis ir parduos”, – spėliojo V. Misevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.