Žagintojai dingo lyg į vandenį

Pasislėpė keturi nusikaltėliai, nuteisti už dvidešimtmetės merginos išžaginimą ir lytinį prievartavimą.

Policijos pareigūnai negali surasti (iš kairės) K.Balyno, R.Javarausko, D.Lukaševičiaus ir M.Packevičiaus.
Policijos pareigūnai negali surasti (iš kairės) K.Balyno, R.Javarausko, D.Lukaševičiaus ir M.Packevičiaus.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė ("Lietuvos rytas")

May 27, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:53 AM

Alytiškiai 31 metų Kęstutis Balynas, 36 metų Robertas Javarauskas, 27 metų Deividas Lukaševičius ir 26 metų Mangirdas Packevičius jau prieš savaitę turėjo būti pristatyti į Alytaus apskrities policijos komisariato areštinę.

Išniekinę dvidešimtmetę merginą jie teismo nuosprendį išgirdo tik beveik po pustrečių metų. Tačiau nusikaltėliai pasislėpė nuo jo vykdymo.

Dabar jau 22 metų Neringai S. tik Kauno apygardos teismo teisėjų kolegijai pavyko įrodyti, kad ji 2010 metų gruodžio 26-ją, antrą Kalėdų dieną, tapo šių keturių žagintojų auka.

Panaikinęs Alytaus rajono apylinkės teismo išteisinamąjį nuosprendį, gegužės 13 dieną Kauno apygardos teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę visiems keturiems kaltinamiesiems.

K.Balynui skirta ketveri metai nelaisvės pataisos namuose, o kitiems trims jo bendrininkams – po trejus metus ir solidariai priteista atlyginti 20 tūkstančių litų neturtinę žalą.

Apgaule ir prievarta išsivedę Neringą S. iš vieno daugiabučio namo laiptinės, kurioje yra jos močiutės butas, vyrai ją žagino ir prievartavo.

Alytaus teismo teisėjai Ramunei Kuzmienei atrodė, kad nėra įrodymų vyrų kaltei patvirtinti, Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija nusprendė, kad jų visiškai pakanka.

Šis nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo.

Nė vienas teisiamasis nedalyvavo jį skelbiant. Nuteistieji dingo lyg į vandenį.

Jų namuose nerado ir praėjusį ketvirtadienį atsiųstas areštinės konvojus. Todėl tą dieną buvo nuspręsta paskelbti K.Balyno, R.Javarausko, D.Lukaševičiaus ir M.Packevičiaus paiešką.

Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras Edgaras Burzdžius neslėpė nuostabos, kad Alytaus rajono apylinkės teismas, dar nagrinėjant baudžiamąją bylą, trims teisiamiesiems (išskyrus K.Balyną) panaikino vieną kardomąją priemonę – grąžino paimtus asmens dokumentus.

Buvo paliktas galioti tik rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos komisariate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.