Buvusią grupės „Olialia pupytės“ narę M. Bui į kitą posėdį atvesdins

Jos nedirbo prostitutėmis – tik vyrų linksmintojomis, kurios už darbą gaudavo įspūdingo dydžio sumas. Merginos, tarp kurių ir buvusi grupės „Olialia pupytės“ dainininkė Marina Bui, turėjo linksminti Europos šalyse gyvenančius verslininkus.

Į posėdį dėl merginų įtraukimo į prostituciją atvyko tik kaltinamoji Marina Kulikauskaitė, tačiau liudininkė – grupės „Olialia pupytės” dainininkė Marina Bui - posėdyje nepasirodė.<br>V. Valentinavičius
Į posėdį dėl merginų įtraukimo į prostituciją atvyko tik kaltinamoji Marina Kulikauskaitė, tačiau liudininkė – grupės „Olialia pupytės” dainininkė Marina Bui - posėdyje nepasirodė.<br>V. Valentinavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

May 30, 2013, 10:54 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:38 AM

Ikiteisminio tyrimo pareigūnai išsiaiškino, kad merginas užsieniečiams siūlė Marina Kulikauskaitė, kuri kaltinama merginų įtraukimu ir pelnymusi iš prostitucijos.

Tiesa, bylą nagrinėjanti Vilniaus apygardos teismo teisėja Regina Pocienė jau antrą posėdį iš eilės negalėjo išgirsti žinomos liudininkės M. Bui parodymų, šią teismas įpareigojo atvesdinti. Mergina teisme turėjo prisiminti pikantiškas detales – atskleisti, kaip ir kokiu būdu linksmino vakariečius vyrus.

Teismas įpareigojo M. Bui atvesdinti

Ir šį kartą teismas nesulaukė M. Bui, nors ji šaukimą į teismą liudyti atsiėmė, tačiau teismo posėdyje nepasirodė. Prieš teismo posėdį prokuroras teigė, kad yra galimybė teismo prašyti, kad moteris būtų atvesdinta, tačiau ar prokuroras prašys liudytoją atvesdinti – nebuvo įsitikinęs.

Pasibaigus teismo posėdžiui paaiškėjo, kad teismas neskyrė M. Bui baudos, tačiau nusprendė taikyti kardomąją priemonę – areštą, o į kitą teismo posėdį policijos pareigūnai moterį įpariegoti atvesdinti. Atlikėja buvo gavusi šaukimą į teismo posėdį, tačiau ketvirtadienį į jį neatvyko. Teismo nuomone, areštas yra vienintelė priemonė, galėsianti užtikrinti liudytojos dalyvavimą teismo posėdyje.

Trečiadienį teismas taip pat apklausė kaltinamosios M. Kulikauskaitės mamą, kuri į žurnalistų klausimus atsakinėjo keiksmais, o prasidėjusį procesą prieš jos dukrą vadino provokacija.

Atvyko pati kaltinamoji 

Į posėdį atvyko pati kaltinamoji, savo veidą dangstydama ir rusiškai keikdamasi moteris rusiškai kartojo „užkniso“. Kaltinamoji M. Kulikauskaitė realios laisvės atėmimo bausmės gali ir išvengti, kadangi moteris viena augina vaiką, o ir įrodyti, kad apie 20 liudyti turėsiančių merginų teikė mokamas paslaugas, itin sudėtinga.

Byloje minimos merginos, galimai teikusios Vakarų šalių verslininkams erotines paslaugas. Už kartu praleistą laiką kai kurios merginos gaudavo po 2–2,5 tūkstančio eurų (7–8,6 tūkstančio litų).

Į posėdį atvykusi buvusi darbdavė, įmonės, kurioje ankščiau dirbo kaltinamoji, savininkė, nenorėjusi atskleisti savo pavardės M. Kulikauskaitę apibūdino kaip itin prastą darbuotoją, su kuria, jei būtų žinojusi, nebūtų turėjusi jokių reikalų.

„Ji pas mane dirbo vadybininke, tiksliau, tariamai dirbo, nes darbo rezultatų nesimatė,“, – pasakojo moteris.

Vakarėliuose dalyvavo, bet pinigų neėmė

Ikiteisminiame tyrime moteris atskleidė, kad prieš trejus ar ketverius metus ji dalyvavo vakarėlyje Ženevoje, tačiau teigė, kad jokių intymių pasiūlymų iš kaltinamosios M. Kulikauskaitės nesulaukė, ir pinigų negavo.

Tiesa, turtingi verslininkai merginas vadindavo manekenėmis, nes lietuvės jiems buvo pristatytos kaip modelių agentūros darbuotojos. Verslininkai joms negailėdavo dovanų, o merginos juos lydėdavo į verslo susitikimus.

Bylos medžiagoje minima, kad merginoms bilietus į Šveicariją, Prancūziją ir Italiją parūpindavo M. Kulikauskaitė. Išvaizdžių merginų laukiantiems verslininkams ji išsiųsdavo ir jų nuotraukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.