Už nužudymą nuteistam benamiui ilgą laiką neteks rūpintis pastoge

Per išgertuves kilusį konfliktą sugėrovą nudūręs 42 metų Aidas Indriekus už grotų turės praleisti 12 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 30, 2013, 4:08 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:06 AM

Ketvirtadienį nuosprendį paskelbęs Šiaulių apygardos teismas iš Vilkaviškio kilusį, pastovios gyvenamosios vietos pastaruoju metu neturėjusį A. Indriekų pripažino kaltu dėl nužudymo.

Dvylikai metų nelaisvės nuteistas A. Indriekus jo auka tapusio vyro vaikams privalės atlyginti 50 tūkstančių litų neturtinę žalą.

Kartu su A. Indriekumi prieš teismą stojo ir jo draugė 26 metų Milda Marozienė bei mažeikiškis 26 metų Darius Beniušis.

Už nepranešimą apie nusikaltimą M. Marozienei teismas skyrė penkis mėnesius nelaisvės, o D. Beniušiui – tris mėnesius laisvės atėmimo. Tiek laiko už grotų M. Marozienė ir D. Beniušis jau spėjo praleisti per ikiteisminį tyrimą.

Apie Šiauliuose, po Vytauto gatvėje esančio prekybos centro rampa gulintį nebegyvą žmogų policijai buvo pranešta pernai spalio 25-osios rytą.

Pusamžio vyro pilve ir nugaroje žiojėjo durtinės žaizdos. Nužudymo tyrimą apsunkino tai, kad pas nužudytąjį nebuvo rasta jokių asmens dokumentų.

Vyriškio tapatybę pavyko nustatyti, kai į pareigūnus kreipėsi Šiauliuose prapuolusio 42 metų klaipėdiečio Dariaus G. artimieji.

Šiaulių rajone esančiame reabilitacijos centre nuo priklausomybės alkoholiui gydęsis Darius G. dar liepos liepos mėnesį pasišalino iš šio centro, tačiau į namus negrįžo.

Paaiškėjo, kad Šiauliuose nužudytas asmuo ir yra klaipėdietis Darius G.

Nužudymą tyrę pareigūnai išsiaiškino, kad iš reabilitacijos centro pasprukęs Darius G. leido laiką su į Šiaulius iš Vilkaviškio atklydusiais A. Indriekumi ir M. Maroziene bei mažeikiškiu D. Beniušiu.

Iš Šiaulių ši trijulė paspruko tuoj po Dariaus G. nužudymo.

Paaiškėjo, kad benamiai patraukė į Klaipėdą. Uostamiestį ši trijulė pasiekė pėsčiomis, nakvoti prisiglausdami apleistuose vienkiemiuose.

Klaipėdoje policijos sulaikyti A. Indriekus, M. Marozienė ir D. Beniušis buvo perduoti Dariaus G. nužudymą tyrusiems pareigūnams.

Paaiškėjo, kad tragiškai pasibaigęs konfliktas tarp A. Indriekaus ir Dariaus G. kilo jiems girtaujant.

Nors M. Marozienė ir D. Beniušis prie Dariaus G. nužudymo neprisidėjo, tačiau tai matė, todėl buvo apkaltinti nepranešimu apie nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.