Alytuje prasidėjo Kedžių ir A. Skučienės teismas

Alytaus rajono apylinkės teismui penktadienį tik iš šešto karto pavyko atversti Laimutės ir Vytauto Andriaus Kedžių bei Audronės Skučienės baudžiamąją bylą.

Kedžiai ir A. Skučienė teisiami dėl pernai metų kovo 23-iosios įvykių, kai pasipriešino Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą grąžinti mergaitę mamai bandžiusiems pareigūnams.<br>Z. Šilinskas
Kedžiai ir A. Skučienė teisiami dėl pernai metų kovo 23-iosios įvykių, kai pasipriešino Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą grąžinti mergaitę mamai bandžiusiems pareigūnams.<br>Z. Šilinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-05-31 13:08, atnaujinta 2018-03-06 01:28

Kedžiai yra kaltinami trukdymu antstolei atlikti savo pareigas, o A. Skučienė - trukdymu antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą ir pasipriešinimu policijos pareigūnui.

A. Skučienės užpultas Kriminalinės policijos biuro pareigūnas iš jos taip pat reikalauja 10 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Penktadienį į teismo posėdį atvyko nukentėjusieji S. Vaicekauskienė, Kriminalinės policijos biuro pareigūnai dalyvavę Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo vykdyme perduoti mergaitę jos mamai, visi trys teisiamieji.

Palaikyti Kedžių ir A. Skučienės taip pat atvyko keli jų šalininkai, tačiau jie buvo priversti likti už teismo salės durų, nes byla nagrinėjama neviešame teismo posėdyje.

Kedžiai ir A. Skučienė teisiami dėl pernai metų kovo 23-iosios įvykių, kai pasipriešino Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą grąžinti mergaitę mamai bandžiusiems pareigūnams.

Kai nuo močiutės vaiką atitraukti pabandė Laimutę Stankūnaitę saugantys Kriminalinės policijos biuro darbuotojai, užvirė grumtynės. Ant mergaitės suvirto abu Kedžiai ir Garliavos kirpėja, vaikas buvo tampomas į visas puses.

Mergaitei pradėjus rėkti, Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja teismo sprendimo vykdymą sustabdė.

Šią baudžiamąją bylą Alytaus rajono apylinkės teisme bandyta atversti šių metų sausio 9 dieną, tačiau ir tas, ir vėlesni bandymai buvo nesėkmingi – kaltinamieji tris kartus pareiškė, kad sergą, vieną kartą posėdis neįvyko dėl teisėjos ligos, kartą dėl užimtumo į jį negalėjo atvykti teisiamųjų advokatai.

Ilgą laiką buvo ir ikiteisminis tyrimas. Kojų venų operaciją pasidariusi A. Skučienė nesiteikė atvykti į Panevėžio apygardos prokuratūros, jos apklausti nepasisekė nei namuose, nei Kauno policijoje.

Už ikiteisminio tyrimo vilkinimą A. Skučienei teko susimokėti 5,2 tūkst. litų baudų.

Kai ikiteisminis tyrimas jau buvo baigiamas, kaltinamieji pareiškė nušalinimą Panevėžio prokurorams, tačiau ilgiau vilkinti bylos jiems nepavyko. Buvo surašytas kaltinamasis aktas ir byla perduota teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.