Dvyliktokę pražudė policijos ieškomas Kazlų Rūdos nusikaltėlis (atnaujinta)

Kazlų Rūdos miestelį sukrėtė tragiška avarija. Abiturientai rengėsi Paskutinio skambučio šventei, kuri buvo numatyta penktadienį. Tačiau smagi nuotaika dingo po tragedijos ketvirtadienio vakarą - dviejų „Mercedes-Benz“ automobilių kaktomuša nusinešė vienos dvyliktokės Rūtos K. gyvybę. Per avariją buvo sužeista ir jos močiutė. Dėl jos gyvybės kovoja Kauno medikai.

Abiturientė Rūta K. į avariją pateko važiuodama su senele. Medikams jaunos merginos išgelbėti nepavyko - ji mirė greitosios pagalbos automobilyje.<br>Marijampolės PK
Abiturientė Rūta K. į avariją pateko važiuodama su senele. Medikams jaunos merginos išgelbėti nepavyko - ji mirė greitosios pagalbos automobilyje.<br>Marijampolės PK
Daugiau nuotraukų (1)

Reda Cibulskytė

2013-05-31 08:34, atnaujinta 2018-03-06 01:42

Nelaimė apie 19 val. 55 min. įvyko kelio Kazlų Rūda-Ąžuolų Būda 2-ajame kilometre.

Pasak Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Skirmanto Andriušio, automobilis „Mercedes-Benz“, vairuojamas policijos ieškomo Kazlų Rūdos gyventojo Vaido Lelešiaus, išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir rėžėsi į dvyliktokės automobilį.

Į avariją mergina pateko su senele. Automobilį vairavo šiandieną Paskutinį skambutį turėjusi išgirsti Rūta. Teigiama, kad ji važiavo tėvo automobiliu. Ugniagesiai-gelbėtojai merginą iš nuolaužų bandė išlaisvinti visą valandą. Jos gyvybė užgeso medikų automobilyje, vos jam pajudėjus.

Žuvusios merginos senelė patyrė krūtinės ir plaučio sumušimus, ji buvo išvežta tolimesniam gydymui į Kauno klinikas.

Pasak liudininkų, Rūtos vairuojamas automobilis buvo taip sumaitotas, kad išgyventi šansų jai beveik nebuvo.

Iš automobilio aplinkinių gyventojų iškelta Rūtos močiutė po avarijos skundėsi, kad jai šalta. Šalimais gyvenęs vyras atnešė jai pledą, kol atvažiavo greitoji pagalba.

Kito automobilio vairuotojui V. Lelešiui medikai nustatė krūtinkaulio lūžį, krūtinės sumušimą bei politraumą. Jis šiuo metu yra Kauno klinikose, jį saugo policija. Pareigūnų saugomas vyras turėtų būti perkeltas į laisvės atėmimo ligoninę.

Ar V. Lelešius buvo blaivus - aiškinasi policijos pareigūnai.

Pasak lrytas.lt šaltinių, apie nelaimę sužinoję Rūtos klasės draugai buvo nuvykę į avarijos vietą. Abiturientai, sukrėsti šios nelaimės, stovėdami prie sumaitoto Rūtos automobilio braukė ašaras.

Buvo ieškomas policijos pareigūnų

Kazlų Rūdos gyventojai teigia, kad pareigūnų ieškomas V. Lelešius visą dieną gąsdino vietinius lakstydamas gatvėmis savo automobiliu.

Nuo kovo mėnesio jo ieškojo Prienų policijos pareigūnai, tačiau tai jam netrukdė lakstyti Kazlų Rūdos gatvėmis.

Mergina mokėsi 12-oje Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos klasėje. Ją pažinojusiųjų teigimu, mergina buvo aktyvi ir linksma abiturientė.

„Ji tiesiog džiaugėsi gyvenimu“,- lrytas.lt teigė ją pažinojęs Tomas.

Atšaukė šventę

Šiandieną Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijoje turėjo vykti Paskutinio skambučio šventė. Tačiau dėl šios nelaimės nuspręsta ją atšaukti.

„Nusprendėme atšaukti iškilmingą dalį. Moksleiviai susirinks savo klasėse, tačiau jokių šventimų nebus. Pirmadienį jau egzaminas“, - lrytas.lt teigė gimnazijos direktorė Irena Raulinaitienė.

Pasak direktorės, žuvusi mergina buvo išskirtinė asmenybė, turėjusi savo stilių ir savo nuomonę.

„Ji buvo aktyvi, turėjo daug draugų. Tai tikrai išskirtinis žmogus“, - sakė I. Raulinaitienė.

Atliks tarnybinį patikrinimą

Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui pavesta išsiaiškinti, ar policijos pareigūnai ėmėsi visų reikiamų priemonių laiku nustatyti ir sulaikyti nuo policijos besislapstantį ir policijos ieškomą Vaidą Lelešių, ketvirtadienio vakarą pražudžiusį dvyliktokę.

Tarnybinį patikrinimą atlikti pavedė laikinai einantis generalinio komisaro pareigas Algirdas Stončaitis.

V. Lelešius kaip asmuo, besislapstantis nuo teismo paskirtos bausmės vykdymo, buvo ieškomas nuo vasario 20 d.

Buvo nuteistas už sukčiavimą

Spėjamas avarijos kaltininkas V. Lelešius - gerai žinomas veikėjas Kazlų Rūdoje. Jis ne kartą buvo patekęs į policijos akiratį.

Nuo pusšeštų metų įkalinimo bausmės atlikimo slapstęsis ir pareigūnų sučiuptas sukčius V. Lelešius pavasarį vėl sugebėjo apmauti teisėsaugininkus. Vyras paspruko nuo pareigūnų, kai lydimas konvojaus ketino iš namų pasiimti jam būtinų vaistų.

Sausį Aukščiausiasis Teismas neskundžiama nutartimi paskelbė, kad anksčiau du kartus teistą 38 metų V. Lelešių Kauno apygardos teismas už sukčiavimą pagrįstai pasiuntė už grotų.

Iš Kazlų Rūdos kilęs V. Lelešius 2009-aisiais iš tuometės savo draugės, gyvenančios Prienų rajone, pasiskolino daugiau kaip 80 tūkst. litų, žinodamas, kad jų negrąžins.

Teismas konstatavo, kad vyriškis piktnaudžiavo merginos pasitikėjimu.

V. Lelešius žadėjo jai grąžinti 100 tūkst. litų, pasirašė skolos raštelį, kuriame įžūliai apsimelavo, teigdamas, kad jei iškils problemų dėl paskolos grąžinimo, merginai atiteks jo 2007 metų automobilis BMW.

Vėliau paaiškėjo, kad šis automobilis pagamintas 2002-aisiais, be to, V. Lelešiui apskritai nepriklauso.

Kelerius metus su mergina artimai draugavęs V. Lelešius sugebėjo sudaryti pasiturinčio žmogaus įspūdį. Kai atėjo laikas grąžinti tūkstančius, skolininkas ėmė slapstytis nuo nuoširdžiai juo tikėjusios merginos.

Bandė dangstytis liga

Praradusi viltį atgauti pinigus apgauta mergina kreipėsi į Prienų policiją.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pradėjusiems pareigūnams V. Lelešius neigė skolinęsis, teisme pareiškė, kad buvusi draugė tūkstančius pasiėmė sau ir iššvaistė, o dabar jam kerštauja.

Ir Prienų, ir Kauno apygardos teismai, remdamiesi įvairiais įrodymais, šią V. Lelešiaus versiją vertino kaip siekimą išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Aukščiausiajam Teismui apskųsdamas Kauno apygardos nuosprendį V. Lelešius prašė atleisti jį nuo bausmės atlikimo dėl ligos.

Tačiau kolegija konstatavo, kad nuteistiesiems įkalinimo įstaigose suteikiama medikų pagalba, tikrinama sveikata.

V. Lelešius, supratęs, kad gyvenimo už grotų išvengti nepavyks, pradėjo slapstytis. Prienų policija paskelbė jo paiešką.

Rado prie tėvų namų

Kovą policijos ieškomas nuteistasis buvo pastebėtas Kazlų Rūdoje, prie tėvų namų.

Baigiantis darbo dienai V. Lelešius buvo uždarytas į laikinojo sulaikymo kamerą, iš kurios jį vėliau turėjo pasiimti iš Prienų atvažiavę pareigūnai.

Iš Prienų policijos komisariato atvykęs konvojus pasiėmė nuteistąjį ir išsivežė.

Policijos departamentas informavo, kad V. Lelešius Kazlų Rūdoje paspruko iš S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje esančio namo. Jame gyvena nuteistojo tėvai.

Pasirodo, konvojaus lydimas V. Lelešius buvo užvežtas pasiimti vaistų, kuriuos jis privalo gerti kasdien.

Namiškiai esą kelioms sekundėms nukreipė policininkų dėmesį. Tuo pasinaudojęs V. Lelešius ir paspruko nuo jį į įkalinimo vietą gabenti turėjusių pareigūnų.

Nuo to laiko pareigūnai nesugebėjo rasti bėglio, nors miestelio gyventojai jį ne vieną kartą sutiko gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.