K. Brazauskienės sūnus „Porsche“ vairavo išgėręs ir siūlė pareigūnams kyšį

Kristinos Brazauskienės sūnus 42-ejų verslininkas Ernestas Butrimas vėl

E. Butrimui šįkart gresia rimti nemalonumai - jo laisvė gali būti apribota.<br>G. Pilaitis
E. Butrimui šįkart gresia rimti nemalonumai - jo laisvė gali būti apribota.<br>G. Pilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

2013-07-01 17:23, atnaujinta 2018-03-05 01:05

Ne kartą už kelių eismo taisyklių pažeidimus jau baustas E. Butrimas birželio 30-osios naktį, įvažiavęs į Kuršių neriją, sukėlė sumaištį: triukšmavo, mėgino išvengti blaivumo patikros, pareigūnui grūdo kyšį. Vyrui tramdyti iškviesta operatyvinė policijos grupė.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį automobilį „Porsche Cayenne“ vairavęs E. Butrimas iš Klaipėdos keltu persikėlė per Kuršių marias. Įvažiavęs į Neringą, apie 1 val. 30 min. jis stabtelėjo prie Alksnynės patikros posto, kur iš vairuotojų renkami ekologiniai mokesčiai.

Ten stovėjo daugiau automobilių. „Porsche“ salone sėdėjusiam E. Butrimui, matyt, pasirodė, kad eilė juda lėtai, jis įjungė garsinį signalą. Poste budėjęs pareigūnas pamanė, kad vairuotojui reikia pagalbos - priėjęs arčiau, pasiteiravo, ar nieko nenutiko.

„E. Butrimui pravėrus langą, pareigūnas pajuto alkoholio kvapą, liepė vairuotojui išlipti. Nuvestas į patalpas jis kategoriškai atsisakė blaivumo patikros. Maža to, išsitraukęs piniginę, mėgino įsiūlyti kyšį uniformuotam pareigūnui“, -  lrytas.lt pasakojo laikinasis Neringos policijos komisariato vadovas Rimas Milkintas.

Pasak E. Butrimą sulaikiusio pareigūno, vyriškis iš pradžių grabaliojo jo liemenės kišenes - mėgino įgrūsti kyšį, bet jos buvo užsegtos. Tada tris kupiūras po 200 litų sudėjo į automobilio techninės apžiūros dokumentus ir paliko juos ant stalo.

Kyšiu nesusigundęs policininkas iškvietė pastiprinimą - operatyvinę policijos grupę. Užfiksavus nusikalstamus E. Butrimo veiksmus, įkalčius, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti valstybės pareigūną.

Po beveik trijų valandų patikrinus „Porsche“ vairuotojo blaivumą, nustatytas 1,46 promilės girtumas. E. Butrimas aiškino išgėręs vyno. Pareigūnai įtaria, kad jis tyčia atsikalbinėjo, vilkino laiką - galbūt tikėjosi, kad organizmas per tą laiką absorbuos alkoholį.

„Jis dar pagrūmojo, kad būsime atleisti iš pareigų, bet mes įpratę prie tokių grasinimų. Vasarą į Nidą vyksta daug garsių žmonių. E. Butrimo jį sulaikęs pareigūnas nepažinojo“, - kalbėjo R. Milkintas.

Nustačius pažeidėjo tapatybę, paaiškėjo, kodėl E. Butrimas mėgino piršti kyšį pareigūnui - pasirodo, kelių erelis vairavo automobilį neturėdamas leidimo. Šią teisę vilnietis prarado prie trejus metus.

E. Butrimui pareikšti įtarimai dėl pareigūno papirkimo. Už tai numatytos bausmės: areštas, piniginė bauda, laisvės apribojimas iki dvejų metų.

Prezidento našlės K. Brazauskienės sūnui iš pirmosios santuokos taip pat gresia baudos už tai, kad važiavo išgėręs ir neturėdamas teisės vairuoti automobilį.

Perkeltas per Kuršių marias „Porsche Cayenne“ saugomas Klaipėdos apskrities policijos komisariato kieme. Už pakartotines E. Butrimo pražangas keliuose brangus automobilis gali būti konfiskuotas.

Vasarą nemažai laiko Kuršių nerijoje praleidžiantis E. Butrimas - gerai pažįstamas vietiniams pareigūnams. Prieš dvejus metus jis pirmąkart įkliuvo Nidos centre, kai neblaivus vairavo motorolerį.

Prieš Klaipėdos apylinkės teismą stojęs E. Butrimas tada įrodinėjo, kad tąkart jo blaivumas nustatytas netiksliai, pažeidžiant taisykles. Tačiau tai neįtikino teisėjo - vilniečiui skirta 4,5 tūkst. litų bauda.

Kitą dieną E. Butrimas Klaipėdos centre vėl buvo sustabdytas policijos, kai vairavo automobilį su priekaba valtims vežti. Jis nepateikė vairuotojo pažymėjimo, priekaba nebuvo tinkamai įregistruota.

E. Butrimas dar mėgino suminkštinti teismą: „Nebauskite manęs, priekabą naudoju retai, maniau, kad techninės apžiūros talonas jai nebūtinas“.

Tačiau tokie pagraudenimai teisėjo neįtikino - už pražangą vilniečiui skirta 1,5 tūkst. litų bauda.

Vėliau E. Butrimas išgirdo dar vieną nepalankią Klaipėdos teismo nutartį - 1,5 tūkst. litų bauda jam skirta už tai, kad Nidoje dar kartą važiavo motoroleriu pažeisdamas kelių eismo taisykles.

Vyras guodėsi: „Vasarą Nidoje ne tiktai aš vienas jaučiuosi kaip apsiaustyje. Po vidurnakčio, kai kurorto gatvės ištuštėja, pareigūnai be jokios atrankos stabdo ir tikrina net dviratininkų blaivumą“.

Pirmąkart kelių ereliu E. Butrimas pavadintas prieš 2011-ųjų kovą, kai jo vairuojamą visureigį Vilniaus gatvėmis vaikėsi net 5 policijos ekipažai.

Teismų maratoną pralaimėjęs E. Butrimas neteko teisės vairuoti trejiems metams ir turėjo sumokėti 3 tūkst. litų baudą. Tačiau tokios baudos garsaus kelių erelio, regis, nebaugina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.