Teismas pradėjo nagrinėti vagysčių iš Seimo viešbučio bylą

Vilniaus miesto apylinkės teismas

Vilniečiui 33 metų Valerijui Capukui pateikti įtarimai dėl trijų vagysčių iš butų Seimo viešbutyje.<br>R. Danisevičius
Vilniečiui 33 metų Valerijui Capukui pateikti įtarimai dėl trijų vagysčių iš butų Seimo viešbutyje.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 1, 2013, 7:22 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:55 AM

Teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė BNS sakė, kad teismas per pirmąjį posėdį apklausė penkis nukentėjusiuosius ir du liudytojus.

Nukentėjusieji šioje byloje yra trys Seimo nariai - Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas, „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas ir buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras konservatorisu Donatas Jankauskas. Nukentėjusiomis byloje pripažintos ir J.Sabatausko bei M.Zasčiurinsko sutuoktinės.

Teismas byloje padarė pertrauką iki rugpjūčio 14 dienos, nes prokurorė nori patikslinti kaltinimą.

Vilniečiui 33 metų Valerijui Capukui pateikti įtarimai dėl trijų vagysčių iš butų Seimo viešbutyje.

Pasak policijos pranešimo, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad ankščiau už įvairius nusikaltimus 15 kartų teistas V.Capukas nuo praėjusių metų gruodžio vidurio iki šių metų sausio 1 dienos buvo įsibrovęs į tris Seimo viešbutyje esančius butus ir pagrobęs įvairaus turto - pinigų, telefonų, papuošalų.

Nustatyta, kad įtariamasis įsibraudavo į butus naudodamas cilindrinių spynų atrakinimą „bampingo“ būdu - į spyną įstatytas raktas judinamas, kol prisitaiko prie spynos kauburėlių, o spyną galima ne tik atrakinti, bet ir užrakinti.

Pas įtariamąjį per kratas surasti įvairių raktų ryšuliai bei dalis pagrobto turto. Pareigūnų teigimu, V.Capukas pasinaudojo aplinkybėmis, kai Seimo viešbutyje keitėsi gyventojai - vieni kraustėsi iš viešbučio, kiti į viešbutį, o tai padėjo įtariamajam daug kartų patekti į viešbučio patalpas.

Nustatę šias aplinkybes, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai buvo susitikę su Seimo kancleriu ir kanceliarijos darbuotojais, atkreipdami dėmesį į Seimo viešbučio apsaugos trūkumus.

V. Capuką sausio 2 dienos vidurdienį prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ per specialiąją sulaikymo operaciją sulaikė Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai. Vyras ketino realizuoti dalį iš Seimo nario buto pagrobto turto.

Jis Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriais pareigūnams tapo žinomas 2010 metų kovo mėnesį, apvogęs Seimo nario Algimanto Salamakino butą tame pat viešbutyje. Už tai V. Capukas buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme, kurią atlikęs buvo paleistas į laisvę 2012 metų kovo mėnesį.

Gegužės 21 dieną šiam vilniečiui Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė vienerius metus nelaisvės už iš parlamentaro Kazimiero Starkevičiaus pavogtus du dviračius.

Teismas subendrino už dviračių vagystę paskirtą bausmę su nuosprendžiais už kitais nusikaltimais ir paskyrė galutinę bausmę - šiek tiek daugiau nei pusketvirtų metų laisvės atėmimo. K. Starkevičiaus naudai iš nuteistojo priteista 2,6 tūkst. litų.

Pavogtieji dviračiai stovėjo Seimo viešbučio laiptinėje, jie buvo prirakinti. Dviračius V. Capukas pardavė už porą šimtų litų. Jis savo kaltę dėl nusikaltimo pripažino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.