Autobuso vairuotojo ir keleivės byloje - dar viena ekspertizė

Teismas skyrė kompleksinę ekspertizę. Ekspertai turės nustatyti, kiek sumažėjo moters darbingumas po eismo įvykio.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 6, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:18 PM

Dalies darbingumo netekusi medikė dėl savo bėdų kaltina vairuotoją ir viliasi už sugadintą sveikatą prisiteisti kompensaciją.

Teismas skyrė kompleksinę ekspertizę. Ekspertai turės nustatyti, kiek sumažėjo moters darbingumas po eismo įvykio.

Bylą dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo Klaipėdos miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti pernai gruodžio pradžioje. Incidentas nutiko 2011 lapkričio 16-osios vakarą Naikupės gatvėje 1-ojo maršruto autobuse.

Pasak bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ vairuotojo 52 metų Grigorijaus Pavlovo, autobusą teko staiga stabdyti ties pėsčiųjų perėja, nes joje netikėtai pasirodė pėsčiasis.

Vyras tikina važiavęs nedideliu - 20 ar 30 kilometrų per valandą greičiu ir stebisi, kad nugriuvusi moteris galėjo taip smarkiai susižaloti. Jis svarstė, gal ji nebuvo atsisėdusi, nors to patvirtinti negali.

59 metų kineziterapeutė Danutė Kulešienė pasakojo, kad tądien važiavo pas sergančią motiną.

„Tik įlipus į autobusą ir pasižymėjus taloną autobusą taip truktelėjo, kad aš, dar nespėjusi atsisėsti, atsitrenkiau į metalinę atramą. Apie tai liudijo ilgiausiai neišnykusi hematoma.

O netrukus autobusas buvo stabdomas taip staigiai, kad išlėkiau iš sėdynės ir trenkiausi į grindis. Nuo skausmo negalėjau atsipeikėti, praradinėjau sąmonę. O vairuotojas vietoje to, kad skubėtų padėti, mane dar išvadino simuliante“, - teisme pasakojo D. Kulešienė, teigusi, kad pati turėjo išsikviesti greitąją.

Nuvežta į ligoninę moteris greitai atsidūrė operacinėje. Jai buvo pašalinta plyšusi blužnis, taip pat buvo lūžę penki šonkauliai, iki šiol skauda klubą ir kelį.

„Mano gyvybė kabojo ant plauko, buvau netekusi trijų litrų kraujo. Tik medikų dėka likau gyva. Dvylika dienų praleidau ligoninėje, po to porą mėnesių negalėjau vaikščioti, iki šiol turiu vartoti vaistus“, - sako nukentėjusioji.

D. Kulešienė teigia anksčiau dirbusi ne tik pagrindinėje darbovietėje, bet turėjusi ir antraeilių pareigų, nors ir tuomet jai buvo nustatytas dalinis nedarbingumas. Moteris gyvena be vieno inksto. Tačiau dabar, jos teigimu, ir jėgos, ir gyvenimo kokybė smarkiai suprastėjo.

Keleivė tikisi iš „Klaipėdos autobusų parko“ ir vairuotojo prisiteisti 100 tūkst. litų neturtinės žalos.

Esą iš G. Pavlovo ji nesulaukusi jokios užuojautos - atėjęs į ligoninę jis jos neatsiprašė, nepasidomėjo, kaip jaučiasi, o tik pasiteiravo, kokios nukentėjusiosios pretenzijos.

G. Pavlovas teigė, kad netikėtai stabdant autobusą gali visko pasitaikyti, tačiau keleiviams įrengti įvairūs ranktūriai, už kurių reikia laikytis. Vairuotojas tikisi, kad kompleksinė ekspertizė, autobuse buvę liudininkai ir kita surinkta medžiaga padės nustatyti tiesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.