Airijoje nužudytos mama ir dukra palaidotos gimtinėje

Pirmadienį Gadūnavo kapinėse viename kape atgulė 27 metų telšiškė

Laidotuvių akimirka.<br>G. Akavickienė
Laidotuvių akimirka.<br>G. Akavickienė
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jul 8, 2013, 3:15 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:05 PM

Už veliones šv. Mišios buvo aukojamos Gadūnavo bažnyčioje, už jas kartu su artimaisiais meldėsi du kunigai.

Prelatas Juozas Šiurys, kreipdamasis į Jolantos ir Enrikos artimuosius, kalbėjo, kad išsiskyrimai yra skaudūs, deja, pakeisti nieko negalime. Galime tik nuoširdžiai pasimelsti už mirusiąsias. „Kiekvienas išsiskyrimas primena mums, kad čia, šioje žemėje, mes esame tik svečiai“, - sakė dvasininkas. Sunkiai sergantis Jolantos tėvas sekmadienį negalėjo daug laiko praleisti šarvojimo salėje, tačiau sukaupęs jėgas išlydėjo į paskutinę kelionę dukrą ir anūkę.

Rimantas Šanta kalbėjo, kad įtariamas lietuvis žmogžudys užtraukė didžiulę gėdą Lietuvai, ir apgailestavo, kad panaikinta mirties bausmė. Brutalus nusikaltimas sujaudino ne tik lietuvius, bet ir airius. Specialiai į lietuvių emigrančių laidotuves atvyko airių žurnalistai. Labai brangiam palaikų pervežimui aukojo ne tik Gedrimų bendruomenė, bet ir Airijos lietuviai bei patys airiai. Į Gedrimų bendruomenės namus, kur buvo pašarvotos mama ir dukra, suplūdo daugybė žmonių. Gedintieji netilpo į salę, tad vieniems teko laukti, kol išeis kiti. Ne vieną sugraudino tarp mamos ir dukros karstų padėtas žaislinis šuniukas. Ramutė Šantienė sakė, kad žaislas priklausė jos anūkei. Beje, mergaitė turėjo ir gyvą šuniuką, kuris po žmogžudystės buvo rastas šalia negyvo vaiko. Rimantas Šanta papasakojo, kad šiuo metu anūkės augintinis yra Airijos prieglaudoje. Tačiau senelis ruošiasi šuniuką pasiimti auginti į savo namus. Šalia plazdenančios žvakutės ir mirusiųjų nuotraukų padėti žaisliukai. Staiga brangiausių žmonių - žmonos ir vaiko - netekęs Marius Lubys paaiškino, kad tai dukrelės žaislai, kuriuos parsigabeno iš Airijos. Rugsėjo 1-ąją Enrika turėjo pradėti lankyti mokyklą Telšiuose. Pati J. Lubienė taip pat mokėsi Telšiuose, baigė „Germanto“ vidurinę mokyklą. Prieš tai Jolanta Šantaitė mokėsi Gedrimų devynmetėje mokykloje, kurią uždarius įkurti Gedrimų bendruomenės namai. Skaudi likimo ironija: velionė su vaiku buvo pašarvota pastate, kur kadaise žengė į pirmąją klasę ir mokėsi devynerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.