Neįvykęs sandoris buvo aplaistytas krauju

Mobiliojo ryšio telefoną ketinęs pirkti ir su pardavėju susipykęs jaunas šakietis buvo nužudytas. Žudikas praėjusią savaitę išgirdo teismo nuosprendį.

L. Ismailovas (kairėje) už grotų turės praleisti 9 metus ir 6 mėnesius, o L. Eidukaitis nuteistas ketveriems metams.<br>G. Pilaitis
L. Ismailovas (kairėje) už grotų turės praleisti 9 metus ir 6 mėnesius, o L. Eidukaitis nuteistas ketveriems metams.<br>G. Pilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 8, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:26 PM

Kauno apygardos teismas už Vytauto Strakausko (18 m.) nužudymą Lukui Ismailovui (18 m.) skyrė 9 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nusikaltimo metu jis dar buvo nepilnametis.

Iškart po nuosprendžio teismo salėje suimtam dvidešimtmečiui Daivarui Kriaučiūnui skirta 10 metų 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kuri dar pailgėjo 6 mėnesiais dėl anksčiau neatliktos bausmės.

Muštynėse dalyvavęs 33 metų Liudas Eidukaitis dėl nužudymo buvo išteisintas. Tačiau už muštynes jam skirta 2 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Vyriškis anksčiau taip pat nebuvo atlikęs visos bausmės, todėl iš viso nelaisvėje turės praleisti 4 metus.

Ilgai tarėsi dėl susitikimo

Lemtingas jaunuolių susidūrimas įvyko vėlų 2011-ųjų spalio 4 dienos vakarą vieno Šakiuose esančio daugiabučio kieme.

V. Strakauskas paskambino L. Ismailovui ir pasiteiravo, ar šis tikrai parduoda mobiliojo ryšio telefoną „Nokia”, o išgirdęs teigiamą atsakymą pareiškė norą jį apžiūrėti.

Jaunuoliai dar keliskart skambino vienas kitam, o V. Strakauskas nuolat kaitaliojo susitikimo vietą ir laiką. Jie taip bendravo apie valandą. Toks pirkėjo elgesys smarkiai suerzino L. Ismailovą ir jo draugus, todėl jaunuoliai prapliupo plūstis ir grasinti.

Visus pokalbius užfiksavo kriminalistai, kurie buvo gavę leidimą klausytis kvaišalų prekybos byloje minimo L. Ismailovo tėvo ir jo aplinkos žmonių telefono pokalbių.

Kodėl kibo į atlapus?

Likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio jaunuoliai susitiko V. Kudirkos gatvėje esančio namo kieme.

„Gaidys”, – apžiūrėjęs už 350 litų parduodamą naudotą telefoną „Nokia” pareiškė V. Strakauskas. Jis į susitikimą taip pat atvyko su dviem bičiuliais, kurie grumtynių metu buvo sužaloti. Vienas vaikinas net mėgino slėptis po automobiliu, tačiau iš ten buvo ištrauktas.

Nuo šio momento liudininkų, nukentėjusiųjų ir teisiamųjų pasakojimai smarkiai skiriasi.

Pastarieji aiškino, neva atvykėliai mėgino atimti telefoną, todėl prasidėjo grumtynės.

Likę gyvi nukentėję jaunuoliai pareiškė, neva buvo užpulti tuomet, kai atsisakė pirkti telefoną. Jų versiją daugiausia patvirtino ir liudininkai.

Nuo smūgių plyšo kepenys

L. Ismailovas ir L. Eidukaitis išvis neigė mušę V. Strakauską. D. Kriaučiūnas prisipažino sudavęs priešininkui, tačiau neigė jam spyręs į pilvą.

Ekspertai nustatė, kad šakietis mirė būtent nuo smūgio į pilvą, kai trūko kepenys ir į vidaus organus išsiliejo kraujas.

Teismas paskelbė nenustatęs, kas sudavė mirtinus smūgius, bet liudininkų parodymai ir kiti bylos duomenys verčia manyti, kad tai negalėjo būti L. Eidukaitis.

Tris mažamečius vaikus auginantis vyriškis pripažintas kaltu dėl V.Strakausko draugų sumušimo ir dėl vienam jų priklausančio mobiliojo ryšio telefono vagystės. Šakietis pačiupo 180 litų vertės telefoną, kai jis konflikto metu nukrito ant žemės.

Pareigūnai visą trijulę sulaikė kitą dieną po nusikaltimo, o bylos nagrinėjimas teisme užtruko daugiau kaip metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.