Žagintojas teismo malone džiaugėsi neilgai

Kauno apygardos prokuratūra baigė tirti ir teismui nagrinėti perdavė itin brutalaus lytinio nusikaltimo bylą.

Vakarėlio metu žaginta ir prievartauta mergina iki šiol negali atsigauti.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Vakarėlio metu žaginta ir prievartauta mergina iki šiol negali atsigauti.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jul 8, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:26 PM

Dėl 14-metės žaginimo ir prievartavimo prieš teismą stos prestižinių Kauno mokyklų moksleiviai 16-metis L. G. ir 19-metis jo draugas A. R.

Vienas kaltinamųjų su savo auka mokėsi toje pačioje Kauno mokykloje. Jiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Į alkoholį įbėrė vaistų?

Ši šiurpi istorija prasidėjo praėjusių metų spalio pabaigoje. Į naują mokyklą susirinkę būrys moksleivių nutarė artimiau susipažinti.

Paaugliai Kauno rajone išsinuomojo kaimo turizmo sodybą, įtikino tėvus išleisti nakčiai. Dalyvavo daugiau nei 20 jaunuolių.

Kai kompanija susirengė eiti į pirtį, paaiškėjo, jog dvi mergaitės yra tokios girtos, kad beveik nesiorientuoja aplinkoje.

Įtariama, kad L. G ir A. R. išžaginimui rengėsi iš anksto – į alkoholį įbėrė kraujospūdį mažinančių vaistų.

Užklupo nusikaltimo metu

Merginos stipriai apsvaigusias drauges paguldė į antrajame sodybos aukšte esančias lovas.

Po kurio laiko užlipusi pasižiūrėti, kaip laikosi draugės, viena moksleivių išvydo kraupų vaizdą – nuoga 14-metė gulėjo kitoje patalpoje esančioje lovoje, o L. G. ją žagino.

14-metės draugė bandė ją apginti, vaikinui liepė liautis. Bet šis atšovė, esą tai ne jos reikalas. Paauglė norėjo kviesti policiją, tačiau negalėjo rasti savo mobiliojo ryšio telefono.

Šoko ištikta moksleivė nubėgo į pagalbą kviesti savo draugių.

Moksleivę niekino dviese

Kai į patalpą atbėgo kitos mergaitės, L. G. jau buvo pasikvietęs savo draugą A. R.

Liudininkės sakė mačiusios, kaip 14-metę žagino ir prievartavo abu vaikinai. Jie tyčiojosi iš bejėgės aukos, vadino ją šlykščiausiais žodžiais ir garsiai juokėsi. Jie nekreipė dėmesio į kitų mergaičių maldavimus liautis.

Apie tai, kas įvyko lemtingąjį vakarą, išniekinta moksleivė sužinojo tik iš savo draugių. 14-metę ištiko nervinis priepuolis. Mergina balsu raudojo ir klykė.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad kaunietė iki nusikaltimo nebuvo turėjusi lytinių santykių. Ant jos kūno, rankų, kojų bei kaklo aptikta kraujosruvų.

Teisėjo sprendimas šokiravo

Kauno apylinkės teismo teisėjas Virginijus Kalkauskas netikėtai atmetė prokurorų prašymą suimti sunkiu nusikaltimu įtariamą nepilnametį. Prokurorų argumentai, kad įtariamasis grįš į tą pačią mokyklą, kur mokosi nukentėjusioji ir didžioji dalis liudininkų, teisėjo, regis, nedomino.

Teisėjas neatsižvelgė ir į tai, jog įtariamasis jau buvo daręs poveikį dviem liudininkėms. Jis lankėsi mokykloje ir baugindamas paauglėms liepė melagingai liudyti apie tai, kas žagino jų draugę.

„Kai sužinojau, kad tas niekšas išleistas į laisvę, mane ištiko šokas. Nežinojau, kaip visa tai paaiškinti dukrai. Galvoju, kaip dabar ji lankys mokyklą, vaikščios tais pačiais koridoriais, kaip ir jos išžaginimu įtariamas bendramokslis”, – guodėsi išniekintos moksleivės motina.

Tais pačiais nusikaltimais įtartas A. R. buvo suimtas trims mėnesiams. Tačiau jo tuomet dar nepilnametis bendras taip pat neilgai džiaugėsi laisve. Kauno apygardos teismas apylinkės teismo nutartį pripažino neteisėta ir nepagrįsta bei ją panaikino.

Sunkiais nusikaltimais įtariamą nepilnametį tėvai palydėjo iki areštinės. Iš jos įtariamasis išgabentas į Kauno pakraštyje esantį nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus, kur iki šiol laukia teismo proceso.

Teko pakeisti mokyklą

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas „Lietuvos rytui” teigė sieksias, kad būtų leista teismo metu nedalyvauti nukentėjusiajai. Nenorima dar labiau traumuoti moksleivės.

„Mano dukra iki šiol negali atsitiesti po patirtos žiaurios prievartos, jaučiasi siaubingai pažeminta ir išniekinta.

Daugybę kartų lankėmės pas psichologus, teko pakeisti mokyklą. Dukra negali būti toje aplinkoje, kur mokėsi vienas kaltinamųjų”, – „Lietuvos rytui” sakė nukentėjusios nepilnametės motina.

Bandė įbrukti pinigų

Bejėgės nepilnametės grupinio žaginimo ir prievartavimo istorija į teisiamųjų suolą gali pasodinti ir vieno kaltinamųjų tėvą. Jam pareikšti įtarimai trukdymu tyrimui bei neteisėtu poveikiu liudininkams.

Išniekintos paauglės motina „Lietuvos rytui” minėjo, kad vyras per tarpininkus siekė, kad byla nepatektų į teismą, ir už parodymų pakeitimą siūlė 40 tūkst. litų.

Esą jis liudininkų prašė, kad šie pakeistų parodymus ir teigtų, jog paauglė su kaltinamaisiais lytiškai santykiavo savo noru.

„Mes nesileisime į jokius kompromisus, – „Lietuvos rytui” sakė nukentėjusios paauglės motina. – Pas mane buvo atėjusi suimto nepilnamečio motina, sakė, kad jos sūnus labai gailisi dėl to, kas įvyko. Jeigu iš tiesų gailisi, tegul bent laišką parašo.

Niekas mūsų iki šiol nėra atsiprašęs, tik pinigų siūlė.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.