Įrodyti A. Ūso kaltės jau nebandys niekas

Visiškai nekaltas. Vaiko teisių apsaugos tarnybos (VTAT) Vilniaus skyrius nebeskųs išteisinamojo nuosprendžio Andriui Ūsui, tačiau jo tėvai rengiasi naujai kovai – su mirusio sūnaus šmeižikais.

A. Ūsas išteisintas visiškai, o jo šmeižikų jau laukia teisiamųjų suolas.<br>LR archyvo nuotr.
A. Ūsas išteisintas visiškai, o jo šmeižikų jau laukia teisiamųjų suolas.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 9, 2013, 8:31 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:35 PM

Dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio ir nuo teisingumo pasislėpusios jo sesers Neringos Venckienės mažametės tvirkinimu apkaltintas A. Ūsas nepadarė jokio nusikaltimo – taip pareiškė jau du teismai.

Jų sprendimai įtikino ir mergaitei teismuose atstovavusius VTAT specialistus.

Jie nusprendė neskųsti išteisinamojo nuosprendžio Aukščiausiajam teismui, rašo „Lietuvos rytas".

„Manome, kad Vilniaus apygardos teismas priėmė pagrįstą ir teisingą nutartį. Neturime pagrindo abejoti jos teisingumu”, – pirmadienį „Lietuvos rytui” sakė VTAT Vilniaus skyriaus vedėja Lina Juškevičienė.

Išsklaidė visas abejones

L. Juškevičienės teigimu, jiems abejonių buvo sukėlęs pernai lapkričio 30 dieną priimtas išteisinamasis nuosprendis, todėl jis ir buvo apskųstas.

Apeliacinį skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas atliko išsamų įrodymų tyrimą ir nustatė, kad nepateikta jokių bylos duomenimis pagrįstų argumentų, kurie leistų abejoti Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo išvadomis.

„Esant tokioms išvadoms, keisti arba naikinti nuosprendį nėra įstatyminio pagrindo, todėl skyrius priėmė sprendimą neskųsti Vilniaus apygardos teismo nutarties”, – sakė L. Juškevičienė.

Laukia kiti teismai

„Ką jie gali skųsti, jei patys suprato, kad visi kaltinimai mano sūnui yra išgalvoti.

Tai parodė ir N. Venckienės veiksmai. Juk nekaltas žmogus nebėgs ir nesislėps.

Manau, ji įtarė, kad reikės atsakyti ir už žmogžudysčių organizavimą”, – VTAT sprendimą įvertino mirusio kauniečio tėvas Aleksandras Ūsas.

Niekuomet savo sūnaus nekaltumu neabejojęs vyras tvirtina, kad iš VTAT gavę oficialų atsakymą jis ir jo artimieji iš karto susitiks su savo advokatu ir pradės ruošti ieškinius jo sūnų pedofilu vadinusiems asmenims.

„Visi turės atsakyti, kas užvirė šį šmeižtą ir kas tiek metų jį tęsė, kas persekiojo Andrių ir visą mūsų šeimą”, – kalbėjo A. Ūsas.

Mirusio verslininko artimieji žada bylinėtis ne tik su Kedžių ir Venckų šeimomis, bet ir su kai kuriais politikais, taip pat sūnų viešai apšmeižusia onkologe Laima Plešniene.

Pagalba baigėsi mirtimi

A. Ūsas su buvusia D. Kedžio sugyventine Laimute Stankūnaite susipažino 2006 metų rudenį, kai dėl dukters kovojanti moteris kreipėsi į jį pagalbos.

2008 metų pabaigoje su nepaklusnia sugyventine susitvarkyti negalintis D. Kedys užvirė pedofilijos skandalą.

Jis apkaltino A. Ūsą prievartavus jo dukterį, o vėliau į pedofilų sąrašą įtraukė sesers bendradarbį Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių bei mistinį Aidą, kuriuo vėliau įvardijo Vaidą Milinį. Šis buvo nužudytas.

2010 metų birželio 13 dieną žuvus A. Ūsui, jo atžvilgiu pradėta byla buvo nutraukta, bet artimieji išsireikalavo, kad ji būtų nagrinėjama siekiant visiško išteisinimo.

Teisme paaiškėjo, kad visi kaltinimai A. Ūsui yra niekiniai, išteisinti verslininką prašė net prokuroras.

Teismas nusprendė, kad D. Kedžio duktė lytinės patirties įgijo savo tėvo namuose, kai šis atėmė ją iš motinos ir mokė pasakoti apie tariamus pedofilus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.