Prie Biržų po šienu auką paslėpę žudikai išgirdo nuosprendį

„Aš vagis, o ne smurtautojas“, – Panevėžio apygardos teisme tvirtino 32 metų biržietis Ernestas Kiškis. Tačiau teisėjų kolegija jį bei jo metais jaunesnį bendrininką Gediminą Norkevičių pripažino kaltais už tyčinį nužudymą dėl savanaudiškų paskatų, plėšimą, neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės pasisavinimą ir panaudojimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 9, 2013, 6:00 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:55 AM

E. Kiškis ir G. Norkevičius per išgertuves nusprendė apiplėšti 46 metų sugėrovą, o šiam pasipriešinus, nužudė. Iš pradžių vyriškio kūną jie slėpė daugiabučio rūsyje, o vėliau pervežė į pažįstamui priklausančią negyvenamą sodybą ir paslėpė daržinėje po šienu.

Spardė ir badė peiliu

Dirvonakių kaime gyvenęs 46 metų Giedrius Kučas buvo nužudytas 2012 metų kovo 10 dienos vakare. Jam lemtingomis tapo išgertuvės su bičiuliu G. Norkevičiumi ir E. Kiškiu pastarojo bute.

Kaip teisme teigė E. Kiškis, prieš tai kartu su G. Kuču parduotuvėje buvęs G. Norkevičius pamatė, kad vyriškis turi pinigų, todėl sumanė jį apiplėšti.

E. Kiškis užlaužė G. Kučui ranką, tačiau jo bendrininkas niekaip negalėjo iš užpulto vyriškio atimti rankinės. Tuomet šiam mažiausiai keturis kartus spyrė į galvą, o E. Kiškis ėmė auką badyti peiliu. Ekspertai aukos kūne vėliau suskaičiavo 4 durtines žaizdas. Nuo dūrių buvo pažeistas G. Kučo žarnynas, prasidėjo vidinis ir išorinis kraujavimas ir vyriškis mirė.

Paslėpė po šienu

Pasiėmę atimtą aukos rankinę, kurioje buvo 200 litų, mobiliojo ryšio telefonas „Siemens“, banko mokėjimo kortelė, abu užpuolikai išėjo. Vėliau grįžę jie pastebėjo, kad G. Kučas tebeguli ant grindų, tik nebe tokia poza, kaip jį paliko, o ryte pamatė, kad jis nebegyvas.

Tuomet žudikai lavoną išnešė į daugiabučio rūsyje esantį E. Kiškio sandėliuką. Kurį laiką ten jį palaikę, jie vėliau skolintu automobiliu išgabeno į Daudžgirdžių kaime esančią negyvenamą sodybą, priklausančią vieno jų bičiuliui.

Iš aukos pagrobtus pinigus vyrai leido alui, važinėjo taksi.

Prabilo sąžinė?

G. Kučo seseriai pasigedus nežinia kur pradingusio brolio, buvo pradėta jo, kaip dingusiojo, paieška. Nežinia, kada nužudytasis būtų buvęs surastas, jei ne prabilusi E. Kiškio sąžinė.

Simboliška, kad savo gimtadienio dieną šis vienam policijos pareigūnui papasakojo, kad neva atsitiktinai užklydęs į negyvenamą sodybą Daudžgirių kaime ir ūkiniame pastate pajutęs smarvę, tarsi ten irtų lavonas.

Pareigūnų paprašytas, jis juos palydėjo į sodybą. Daržinėje, po šienu, policininkai iš tiesų aptiko irstantį lavoną, įgrūstą į maišą.

Tačiau įtikinti kriminalistus, kad jis niekuo dėtas, E. Kiškiui nepavyko. Jis buvo sulaikytas, netrukus už grotų atsidūrė ir G. Norkevičius.

Pastarasis ir parengtinio tyrimo metu, ir teisme savo kaltės nepripažino, tvirtino, kad nusikaltimo metu buvo išėjęs į kiemą pasikalbėti mobiliojo ryšio telefonu.

Tuo tarpu E. Kiškis kelis kartus keitė parodymus, vertė kaltę bendrininkui. Jis esąs vagis, o ne smurtautojas, o mintis G. Kučą apiplėšti kilusi G. Norkevičiui, anksčiau teistam už pasikėsinimą apiplėšti.

Vis dėlto teismas nepagailėjo abiejų biržiečių. Už tyčinį nužudymą, apiplėšimą, elektroninės banko kortelės pagrobimą ir panaudojimą, E. Kiškis nuteistas 15-kos, G. Norkevičius – 13-kos metų laisvės atėmimo bausme. Jie taip pat kartu solidariai turės atlyginti nužudytojo seseriai padarytą turtinę ir neturtinę žalą – 26 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.