Pasvalietis įžūliai plėšikavo norėdamas grįžti atgal už grotų

Dvi paras Pasvalio gatvėse ir užmiestyje žmones užpuldinėjęs plėšikas įkliuvo policijai. Manoma, kad nuo nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčio 22 metų Milvydo K. nukentėjo mažiausiai 6 žmonės. Tarp jo aukų – ir bažnyčios einanti buvusi gydytoja, ir iš ligoninės grįžtančios garbaus amžiaus seserys.

M. Patašiaus asociatyvinė nuotrauka
M. Patašiaus asociatyvinė nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 10, 2013, 6:05 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:00 AM

Jaunuolis, kartais aukoms grasindavęs peiliu ar purkšdavęs dujų, suimtas 2 mėnesiams. Pareigūnams jis tvirtino ėjęs plėšikauti, nes vėl norėjęs patekti į įkalinimo įstaigą, iš kur visai neseniai buvo paleistas.

Praėjusį savaitgalį Pasvalio policijos pareigūnai vos spėjo registruoti vieną po kito pasipylusius gyventojų pareiškimus apie apiplėšimus ar bandymus apiplėšti. Liepos 6-7 dienomis Pasvalio rajono policijos komisariate pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai dėl plėšimų.

Praėjusį šeštadienį, liepos 6 dieną, 0 val. 30 min., 58 metų pasvalietei N. B.einant magistralinio kelio A-10 kelkraščiu, ties Maskoliškių kaimu prie jos iš nugaros pusės pribėgęs vyriškis papurškė į akis dujų, parvertė ant žemės ir pagrobė rankinę, kurioje buvo piniginė su pinigais, dokumentais ir maišelį su maisto produktais. Nuostolį moteris įvertino 450 Lt.

Tą pačią naktį, 3 val. 30 min., Pasvalyje, Alyvų g., prie pasvalietės 66 metų V. R. ir jos 5 metais vyresnės sesers Z. R. pribėgo nepažįstamasis, papurškė joms į akis dujų, panaudojo fizinį smurtą ir pagrobė abiejų moterų rankines, kuriose buvo pinigai, dokumentai, mobiliojo ryšio telefonai. V. R. padarytas 902 Lt, Z. M. – 107 Lt nuostolis.

Liepos 7 d. į Pasvalio policiją kreipėsi 24 metų panevėžietis M. A. Jis pranešė, kad tą pačią dieną, 17 val. 40 min., Pasvalio miesto parke prie jo priėjęs nepažįstamas jaunuolis pareikalavo atiduoti mobiliojo ryšio telefoną, grasino nužudyti, jei nevykdys nurodymų, sugriebė už gerklės. Nukentėjusiajam pavyko apsiginti ir išsilaisvinti, tačiau kol jis iškvietė pagalbą, užpuolikas pabėgo.

Nepraėjus nė valandai, 18 val. 20 min., Avižonio gatvėje, prie 66 metų pasvalietės L. S. priėjęs nepažįstamas jaunuolis į dešinįjį šoną įrėmė, manoma, peilį, liepė tylėti, grasino nužudyti. Moteris išsilaisvino užpuolikui nespėjus nieko iš jos pagrobti.

Tą patį vakarą, 19 val. 15 min., Vaškų gatvėje nepažįstamas jaunuolis iš grįžtančios iš bažnyčios 84 metų pasvalietės A. S., rankų bandė ištraukti rankinę. Senutė bandė priešintis, tačiau užpuolikas ją parvertė ant žemės ir pavogė rankinę, kurioje tebuvo 10 litų. Patirtus nuostolius nukentėjusioji įvertino 70 Lt.

Pasvalio policijos pareigūnai netrukus nustatė, kad visus šiuos nusikaltimus įvykdė tas pats užpuolikas. Liepos 8 dieną jie nustatė įtariamąjį ir jį sulaikė. Paaiškėjo, kad tai pastovios gyvenamosios vietos neturintis Milvydas K., g. 1991 m. Jam pareikšti įtarimai dėl plėšimų, liepos 9 d. Pasvalio rajono apylinkės teismas įtariamąjį leido suimti 2 mėnesiams.

Neoficialiais duomenimis, šis iš Pumpėnų seniūnijos kilęs jaunuolis visai neseniai paleistas į laisvę iš įkalinimo įstaigos. Sulaikytas pareigūnų jis paaiškino norėjęs vėl patekti už grotų, todėl plėšikavęs nest nesivargindamas slėpti savo veidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.