Šiaulių advokatui – teisiamojo dalia

Kelmės teisme atversta byla, kurioje šiaulietis advokatas Arūnas Koskus kaltinamas keliais nusikaltimais. Teisininko aukomis jaučiasi tapę du jo klientai, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 10, 2013, 8:02 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:40 AM

Svetimo turto įgijimu apgaule, apgaulinga buhalterine apskaita ir piktnaudžiavimu siekiant asmeninės naudos kaltinamo A. Koskaus elgesį įvertins ir Lietuvos advokatūra.

„Anksčiau A.Koskus jau buvo svarstytas, bet nuspręsta neišbraukti jo iš praktikuojančių advokatų sąrašų. Tačiau šį klausimą vėl spręsime rugsėjo 5-osios posėdyje”, – „Lietuvos rytui” sakė Lietuvos advokatūros atstovė Aurelija Juodytė.

Šiaulietį teisininką įklampino nesąžiningas elgesys su klientais.

Be žalos valstybei ir Lietuvos advokatūrai, A. Koskus kaltinamas apgaudinėjęs du savo klientus ir padaręs jiems daugiau kaip 4300 litų žalos.

Naudojosi moters patiklumu

Pirmoji nuo šio advokato nukentėjo Teresė B., su kuria teisininkas 2007 metų vasarį sudarė sutartį. Joje šiaulietis įsipareigojo parengti klientei dokumentus dėl praleisto termino atnaujinimo kasaciniam skundui paduoti, parašyti ir paduoti kasacinį skundą ir atstovauti Aukščiausiajame teisme.

Kitame susitikime klientė iš advokato sužinojo, kad gautas atlygis 800 JAV dolerių (tos dienos kursu – 2123,84 lito. – Red.) esą panaudotas kaip kyšis už priimtą kasacinį skundą.

Todėl iš Teresės B. buvo paprašyta 2000 litų atlygio.

Negana to, iš patiklios klientės buvo paimtas 200 litų atlygis už dokumentų nuvežimą į sostinę. Tačiau į Vilnių teisininkas nevažiavo – dokumentus išsiuntė paštu, o pinigus pasisavino.

Įrašė pokalbius su advokatu

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad iš klientės gautas 2000 litų atlygis į buhalterinę apskaitą nebuvo įtrauktas.

Netrukus klientė pastebėjo, kad advokatas jai meluoja. Kilus tokiam įtarimui, moteris ėmė įrašinėti pokalbius, o įrašus vėliau pateikė teisėsaugai.

Pažadais maitintos Teresės B. kantrybė trūko po kelių mėnesių, kai Aukščiausiasis teismas atmetė kasacinį skundą ir termino neatnaujino.

Mat atsiųstas dokumentas neatitiko Civilinio proceso kodekso reikalavimų, buvo nepasirašytas advokato.

2007 m. liepą moteris nutraukė sutartį su A.K oskumi ir apkaltino jį sužlugdžius kasacijos procesą. Tačiau net ir po to advokatas padavė Teresės B. vardu surašytą prašymą teismui dėl proceso atnaujinimo.

Maitino klientą pažadais

2007 metų birželį A. Koskus sudarė sutartį su Arūnu R., kuris siekė civilinėje byloje pripažinti negaliojančiu testamentą. Tam reikėjo apskųsti Kelmės teismo sprendimą.

Vyriškis iš šiauliečio teisininko išgirdo, kad reikia duoti 2000 litų kyšį bylą nagrinėsiančiam Šiaulių apygardos teismo teisėjui. Pinigus advokatui atvežė kliento sūnus.

Per ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad pinigai iš teisininko kišenės neiškeliavo.

2007 metų rugsėjį teismas priėmė advokato A. Koskaus klientui nepalankų sprendimą. Tad buvo nutarta apskųsti šį sprendimą kasacine tvarka Aukščiausiajam teismui.

Tačiau teisininkas savo pažadų netesėjo ir apgavo klientą. Mat skundas nebuvo nei parašytas, nei paduotas, todėl buvo praleistas kasacinio skundo padavimo terminas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.