Vietoj kyšio pareigūnai gavo baudą

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų prieš metus už kyšininkavimą sučiupti du buvę Kauno policijos pareigūnai teisme išgirdo nuosprendį – jiems skirtos baudos. Teisiamieji neneigė reikalavę pinigų.

O. Samsono (dešinėje) ir A. Alimkino karjerą sugriovė neteisėtai gauti pinigai.<br>M. Patašius
O. Samsono (dešinėje) ir A. Alimkino karjerą sugriovė neteisėtai gauti pinigai.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 16, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:39 AM

Tuomečiai Kauno Centro policijos komisariato kriminalistai 25 metų Andrius Alimkinas ir 35 metų Olegas Samsonas 2012-ųjų liepą įkliuvo paėmę 5 tūkst. litų kyšį.

Jauna kaunietė kreipėsi į pareigūnus dėl išžaginimo, o tirti šią bylą buvo pavesta A. Alimkinui.

Mergina su pažįstamų žmonių kompanija linksminosi sodininkų bendrijoje, o vėliau pareiškė patyrusi vieno vakarėlio dalyvio lytinę prievartą.

A. Alimkinas dėl tyrimo eigos tarėsi su labiau patyrusiu kolega O. Samsonu. Pareigūnai iškvietė į policijos komisariatą merginos išžaginimu įtariamą jaunuolį.

Jis neigė nuskriaudęs iš matymo pažįstamą merginą, o kartu atvykęs vaikino tėvas nuolat kartojo norintis taikiai išspręsti konfliktą.

Pareigūnai nusprendė, kad tai būtų geriausia išeitis, ir išsiaiškino, neva nukentėjusioji sutiktų niekam nereikšti pretenzijų gavusi tūkstantį litų, tačiau pareigūnai vaikino tėvui įteikė raštelį, kuriame buvo užrašyta gerokai didesnė suma – 5000 litų.

Teisiamieji neslėpė, kad didžiąją dalį pinigų ketino pasidalinti už tarpininkavimą.

Gavę pinigus kriminalistai iškart darbo kabinete bandė sunaikinti su ikiteisminiu tyrimu susijusius dokumentus – iš pradžių mėgino juos sudeginti, o pasklidus tirštiems dūmams – paskandinti klozete. Einančius į tualetą juos sustabdė STT agentai.

Per kratą O. Samsono namuose dar buvo rastas neteisėtai laikomas 21 šovinys, o A. Alimkino darbo kabinete esančiame seife – 5 šoviniai. Abu teisiamieji dėl šio epizodo kaltais neprisipažino.

A. Alimkiną teismas dėl neteisėto šaudmenų laikymo išteisino, mat pritrūko įrodymų, kad būtent jis įsigijo šaudmenis. Jaunuolis šiuo seifu naudojosi visai neseniai ir ši aplinkybė jam taip pat buvo palanki.

O. Samsonas aiškino, kad rasti šoviniai – jo mirusio tėvo, aistringo medžiotojo, palikimas. Vis dėlto teismas pripažino, kad kaunietis žinojo apie namuose neteisėtai laikomus šaudmenis, nors jie ir nekėlė grėsmės visuomenės saugumui.

Dėl kyšio paėmimo abu pareigūnai pripažinti kaltais. Kauno apygardos teismas O. Samsonui skyrė 26 tūkst. litų, o jo buvusiam kolegai A. Alimkinui – 23,4 tūkst. litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.