Kauno policininkams vietoj kyšio – tūkstantinės baudos

Du Kauno policijos patruliai, išmoningai reikalavę kyšio iš vairuotojo, išgirdo nuosprendį – Kauno apygardos teismas jiems paskyrė po 18 980 litų baudas. Dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu jie išteisinti, rašo „Lietuvos rytas”.

Patrulius E. Blauzdį (kairėje) ir T. Valinčių įklampino sumanus vairuotojas.<br>P. Mantautas
Patrulius E. Blauzdį (kairėje) ir T. Valinčių įklampino sumanus vairuotojas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 19, 2013, 7:57 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:15 PM

Nuo tarnybos nušalinti patruliai 28 metų Edvinas Blauzdys ir 26 metų Tomas Valinčius įkliuvo pernai spalio 23 dieną po žaibiškai surengtos operacijos.

Patruliuodami Raudondvaryje (Kauno r.) pareigūnai sustabdė automobilį „Audi A8” ir įtarė, kad jo vairuotojas gali būti neblaivus.

Nors išvakarėse tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis vyriškis tikrai vartojo svaigalus, susitikimo su patruliais metu jo girtumas neturėjo viršyti leistinos normos.

Patruliai liepė papūsti į alkoholio matuoklį. Prietaisas vairuotojui iškart sukėlė įtarimų – papūtus jis ėmė mirgėti įvairiomis spalvomis. Vėliau paaiškėjo, kad pareigūnai kauniečiui pakišo alkoholio matuoklį, kuris nebuvo įregistruotas policijoje. Tokių matuoklių galima įsigyti specializuotose parduotuvėse, tikslaus alkoholio kiekio išpūstame ore jie neparodo.

Patruliai turėjo ir tarnybiniam naudojimui skirtą alkoholio matuoklį, tačiau jo net neištraukė.

„Esi gatavas. Mink namo ir atvežk pinigų, jeigu nenori turėti problemų”, – pareiškė vienas pareigūnas. Sutarta, kad problemų nebus atvežus 1000 litų.

„Audi” vairuotojas nuvažiavo į Kulautuvoje (Kauno r.) esančius namus ir paėmė šešias 50 eurų kupiūras (iš viso – 1035 litai). Vyriškis užsirašė jų numerius ir paskambinęs telefonu padiktavo Policijos departamento budėtojui.

Tuomet jis nuvežė pinigus ir atidavė policininkams, kurie buvo pasiėmę jo vairuotojo pažymėjimą bei automobilio dokumentus.

Informacija apie kyšį paėmusius pareigūnus buvo perduota Kauno policijos Imuniteto skyriaus pareigūnams. Jie dviem ekipažais išvyko ieškoti patrulių ir juos sulaikė pakaunėje. Pas įtariamuosius rasti eurai, kurių numeriai atitiko nurodytus vairuotojo.

Apžiūrint E.Blauzdžio ir T.Valinčiaus tarnybinį automobilį „Škoda Octavia” rasta teleskopinė lazda, kuri prilyginama nešaunamajam ginklui.

Abu teisiamieji tikino nieko nežinantys apie šį įrankį ir teismas dėl šio kaltinimo juos išteisino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.