Į sekso vergiją dvi merginas parduoti pamėginusiam šiauliečiui teks krimsti kalėjimo duoną

Dvi aštuoniolikmetes mergina dirbti prostitutėmis į Airiją išvežti pabandęs šiaulietis 48 metų Kęstutis Laurynas už grotų turės praleisti ketverius metus ir tris mėnesius.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jul 24, 2013, 7:10 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:31 PM

Trečiadienį nuosprendį šioje byloje paskelbęs Šiaulių apygardos teismas iš K. Lauryno priteisė ir dešimt tūkstančių litų neturtinei žalai, kurią patyrė nuo jo nukentėjusios merginos, atlyginti.

Iki nuosprendžio įsiteisėjimo teismas K. Lauryną liko laisvėje. Šiam šiauliečiui jau yra pritaikytos trys kardomosios priemonės: 20 tūkstančių litų užstatas, dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Byla dėl prekybos žmonėmis buvo iškelta 2011-ųjų pavasarį gavus informacijos apie į užsienį dirbti prostitutėmis ketinamas išvežti Šiaulių rajone gyvenančias18-metes seseris dvynukes.

Lengvą protinį atsilikimą turinčias, vargingai gyvenančias merginas į prostituciją buvo bandoma įtraukti apgaule.

Vykti į Airiją dirbti prostitutėmis abi seseris verbavo Šiaulių rajono gyventojas Stanislovas Ruškus. Vėliau abi merginas įkalbinėjo ir K. Laurynas.

Merginos turėjo iš Rygos oro uosto skristi į Dubliną (Airija), kur būtų parduotos asmeniui vardu Rimas.

Į Rygos uostą seserys pakeleivingu automobiliu buvo išlydėtos 2011 metų balandžio 28-ąją.

Šią kelionę nutraukė Lietuvos pasieniečiai – gavus duomenų apie į sekso vergiją vežamas merginas automobilis buvo sulaikytas, o abi merginos grąžintos į namus.

Dėl prekybos žmonėmis ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai įtarimus pareiškė K. Laurynui ir S. Ruškui.

Savo kaltę neigęs K. Laurynas sakė, kad parūpinti merginoms darbo užsienyje paprašė S. Ruškus, su kuriuo susipažino jam pardavęs automobilį.

Ilgą laiką pats Airijoje dirbęs K. Laurynas sakė šioms merginoms radęs darbo braškių plantacijoje.

Apkaltinamąjį nuosprendį išklausęs K. Laurynas tvirtino nesuprantąs, už ką yra nuteistas, ir žadėjo nuosprendį apskųsti.

Įtarimai šioje byloje buvo pareikšti ir S. Ruškui, tačiau šis vyriškis teismo nebesulaukė.

S. Ruškus kartu su trimis telšiškiais pernai vasarą žuvo per autoįvykį Švedijoje. Siaurame ir pavojingame kelyje į vilkiko galą įsirėžus mikroautobusui su airiškais numeriais trys juo važiavę lietuviai žuvo iškart, o ketvirtasis nuo patirtų sužalojimų vėliau mirė ligoninėje.

Šios avarijos auka tapęs S. Ruškus į užsienį paspruko vos išėjęs iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus, kur mėnesį praleido įtartas metalo vagystėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.