Futbolininkas iš Čilės Vilniuje savo garbę gynė peiliu

Vilniuje dirbantis ir futbolą žaidžiantis Čilės pilietis stojo prieš teismą už tai, jog peiliu sužalojo du lietuvius studentus.

Konfliktas tarp grupės lietuvių ir užsieniečio kilo sausio 5-osios paryčiais, Šeškinės rajone esančiame bute.<br>R. Danisevičius
Konfliktas tarp grupės lietuvių ir užsieniečio kilo sausio 5-osios paryčiais, Šeškinės rajone esančiame bute.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 25, 2013, 1:13 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:09 PM

Vilniuje darbą susiradęs bei sostinės komandoje „Trivartis“ futbolą žaidžiantis 32 metų Jose Silva Pontigo tikina tai padaręs dėl rasinių įžeidinėjimų.

Konfliktas tarp grupės lietuvių ir užsieniečio kilo sausio 5-osios paryčiais, Šeškinės rajone esančiame bute. Jame iki ryto linksminosi jaunuolių kompanija. Studentams nepatiko tai, kad čilietis pradėjo rodyti per daug dėmesio lietuvėms merginoms.

Tuomet keletas jaunuolių J. S. Pontigo ėmė auklėti kumščiais, tyčiotis iš jo išvaizdos ir tautybės.

Ikiteisminio tyrimo metu J. S. Pontigo pasakojo, jog peilio griebėsi tuomet, kai buvo sumuštas ir įspraustas į kambario kampą. Jis subadė du 23 metų jaunuolius. Nors sportininkas neprisiminė, kiek kartų peiliu smogė savo užpuolikams, nustatyta, jog Viliui M. Ir Laurynui P. buvo durta mažiausiai po septynis kartus.

Abiems studentams smogta į pilvo ir krūtinės sritį. Dėl pilvo organų sužalojimo jaunuoliams prasidėjo vidinis kraujavimas. Ar tai tyčinis sužalojimas, ar būtinoji gintis, ketvirtadienį pradėjo aiškintis Vilniaus apygardos teismas.

J. S. Pontigo advokatas svarstė, jog išsigandęs ir susijaudinęs užsienietis galėjo nesuvokti savo veiksmų. Jis pageidavo, kad kaltinamojo elgesį įvertintų psichiatrai.

Advokatas teigė, jog konflikto metu J. S. Pontigo buvo toks susijaudinęs, jog per apklausą neprisiminė kiek kartų ir į kurias kūno vietas jaunuoliams dūrė peiliu. Jis neprisiminė, kur, sprukdamas iš buto, padėjo peilį. Užsienietis svetimame bute pamiršo ne tik peilį, bet ir vieną batą.

Sausio mėnesį 5 valandą ryto į gatvę jis išbėgo basas ir nejautė, kad nuo šalčio gelia pėdas. Policija J. S. Pontigo sulaikė tą patį rytą.

Sužalojimų patyrę jaunuoliai į šį posėdį dar nebuvo kviesti. Kol kas jie nėra pareiškę ir civilinių ieškinių, tačiau neatmetama, kad juos pareikš vėliau.

Išgirdęs, kuo yra kaltinamas, J. S. Pontigo neatsakė, ar pripažįsta savo kaltę. „Viską paaiškinsiu duodamas parodymus“, - teigė čilietis. Prokurorė minėjo, jog po konflikto bute į policiją galėjo kreiptis ir pats teisiamasis. Bylos duomenimis, jis iš tiesų patyrė rasinių įžeidinėjimų ir buvo mušamas, tačiau užsienietis aiškintis santykių nepanoro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kuo baigsis V. Blinkevičiūtės žaidimas su rinkėjais?