Jauna mergina apgavo vyrą – suvaidino gimdymą

22 metų mažeikiškė ilgai mulkino savo sutuoktinį tvirtindama, kad yra nėščia, o po to netgi suvaidino gimdymą. Šia keista istorija susidomėjo policija.

Mažeikiškis dabar pats stebisi, kaip nesuprato, kad žmona tik vaidino nėščią.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Mažeikiškis dabar pats stebisi, kaip nesuprato, kad žmona tik vaidino nėščią.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-07-26 06:00, atnaujinta 2018-03-02 14:35

Mažeikių kriminalistai, norėdami išsiaiškinti, ar sutuoktinį apgaudinėjusi moteris nepasinaudojo motinystės išmokomis, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo.

Apie dingusią žmoną ir nežinia kur esantį pirmagimį pareigūnams neseniai papasakojo 24 metų vyras.

Jis aiškino, kad moteris dingo ėmus aiškintis, kur yra jų pirmagimis.

Nustebusiems policininkams Sigitas (vardas pakeistas) paaiškino, kad žmona Sandra (vardas pakeistas), su kuria neseniai susituokė, gegužės 15 dieną esą pagimdė kūdikį, tačiau pirmagimio vyriškis taip ir nematė.

Gimdyvė grįžo be kūdikio

Sigitas su drauge susituokė po to, kai ji pasisakė esanti nėščia.

Vyriškis neslėpė, kad jam buvo kilę šiokių tokių įtarimų, – nors žmonos figūra ir pasikeitė, pilvas nepadidėjo taip, kaip kitų nėščių moterų.

Tokias sutuoktinio dvejones Sandra išsklaidė pareikšdama, kad nėra daug vaisiaus vandenų, o ir pats vaisius nedidelis.

Gimdyti Sandra buvo išvežta į Vilnių. Telefonu su ja bendravusiam sutuoktiniui ji paaiškino, kad atlikus cezario pjūvį gimė mergaitė. Moteris pareiškė, kad vos gimęs kūdikis buvo paguldytas į reanimaciją, todėl jo aplankyti negalima.

Tą patį telefonu Sigitui tvirtino ir jo žmoną neva gydanti gydytoja.

Po kiek laiko į namus viena pati grįžusi Sandra sutuoktiniui pareiškė, kad mažylė tebeguli ligoninėje. Tą patį tvirtino ir gimdymo namų „gydytoja”, su kuria Sigitas bendravo telefonu.

Pradėjo dingusiosios paiešką

Kamuojamas nežinios vyriškis nuvyko į Vilnių. Užsukęs į ligoninę, kurioje sakė gimdžiusi jo žmona, Sigitas sužinojo, kad tokios gimdyvės ten nėra buvę.

Ligoninėje vyriškis nerado ir „gydytojos”, su kuria bendravo telefonu.

Kai į namus sugrįžęs Sigitas pabandė viską išsiaiškinti su žmona, ji prapuolė.

Tokią istoriją išgirdę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą Sandros buvimo vietai nustatyti.

Galėjo pasisavinti pašalpas

Po kurio laiko moteris atsirado ir buvo apklausta policijoje.

Pagal tai, kad ikiteisminis tyrimas Sandros atžvilgiu iš jos buvimo vietos nustatymo buvo perkvalifikuotas į tyrimą dėl dokumentų klastojimo, galima spėti, jog moteris apie nėštumą ir kūdikio gimimą melavo ne tik sutuoktiniui, bet ir pašalpų davėjams.

Jei paaiškės, kad Sandra apgaule pasisavino pagal įstatymus tėvams po vaiko gimimo priklausančias išmokas, ji ne tik privalės grąžinti šiuos pinigus, bet ir atsidurs teisiamųjų suole.

Tikėtina, kad moteris apie nėštumą vyrui melavo norėdama už jo ištekėti.

Pagrobė kūdikį

* Atvejų, kai moterys meluodamos apie nėštumą ir kūdikio gimimą bandė susaistyti pažįstamus vyrus, yra pasitaikę ir anksčiau.

* 2006 metų balandžio 9-ąją iš Šiaulių apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namų buvo pagrobta pusės metų mergaitė.

* Kūdikis netrukus buvo rastas Šiauliuose, kurjerių paslaugas teikiančioje firmoje sandėlininke dirbančios 21 metų Giedrės Jociūtės bute.

* Paaiškėjo, kad šiaulietė pagrobti svetimą kūdikį ryžosi norėdama susigrąžinti finansiškai ją rėmusį meilužį. Vidutinio amžiaus šiaulietis, su kuriuo G. Jociūtė draugavo, meilužę paliko, kai ji pareiškė esanti nėščia.

* Susigrąžinti meilužį nusprendusi mergina ir toliau apsimetinėjo esanti nėščia – ėmė storiau rengtis. Kad buvusios draugės figūra pasikeitusi, šiaulietis atkreipė dėmesį ir atsitiktinai sutikęs ją mieste.

* Kai po kurio laiko G. Jociūtė paskambino telefonu buvusiam draugui ir pakvietė ateiti į namus pažiūrėti jųdviejų dukrytės, vyriškis užsuko į svečius. Čia mergina meilužiui parodė iš kūdikių namų pagrobtą mergaitę.

* Nors atvykus gerbėjui mergina bute šviesos nedegė, net ir prietemoje pusės metų kūdikis šiauliečiui pasirodė pernelyg didelis.

* Išgirdusi garsiai ištartą abejonę G. Jociūtė atkirto, kad mergaitė tokia gimė.

* Išaiškėjus apgavystei G. Jociūtė buvo apkaltinta svetimo kūdikio pagrobimu. Nors už tokį nusikaltimą grėsė netekti laisvės iki aštuonerių metų, pagrobėja atsipirko 80 parų areštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.