Už pasipriešinimą pareigūnui – smūgis per kišenę

Girtas automobilį vairavęs ir pareigūnams pasipriešinęs šiaulietis 27 metų Edgaras Rapnikas turės sumokėti teismo jam priteistus 28 tūkstančius litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jul 26, 2013, 9:47 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:32 PM

Administracine tvarka už tai, kad girtas triukšmavo, necenzūriniais žodžiais plūdo policijos pareigūnus, būdamas vidutinio girtumo vairavo automobilį jau baustas E. Rapnikas pareigūnų dėmesį vėl atkreipė sausio 6-ąją.

Naktį Šiauliuose budėję patruliai atkreipė dėmesį į Aušros alėja įtartinai manevruojantį „Audi 80“. Pareigūnai šį automobilį pasivijo ir pamėgino sustabdyti, tačiau vairuotojas nestojo.

Bėglio automobilį policininkams pavyko užblokuoti tik, kai šis pasuko į Gluosnių gatvę. Priėjęs prie „Audi 80“ pareigūnas vietoje pasisveikinimo išgirdo „eikit na...mentai“. Po šių žodžių „Audi 80“ vėl šovė į priekį.

Pasitelkus į pagalbą daugiau patrulių bėglio automobilį pavyko užspeisti viename Tilžės gatvės namo kieme. Į pareigūnų reikalavimą išlipti iš automobilio vėl pasigirdo „eikit na...aš niekur nelipsiu“. Vairuotoją policininkams iš automobilio teko ištraukti prievarta.

E. Rapnikas pareigūnams priešinosi - siekdamas išvengti surakinimo antrankiais pažeidėjas pačiupo vienam patruliui už rankos pirštų ir juos pasuko. Pareigūnui lūžo pirštas ir plyšo sausgyslė.

Nors nuo sulaikytojo sklido alkoholio kvapas, tikrintis girtumą šiaulietis nesutiko. Paaiškėjo, kad E. Rapnikas neturėjo teisės vairuoti automobilio.

Už tai, kad vairavo automobilį, neturėdamas tam teisės, kad vengė leistis patikrinamas, ar nėra neblaivus, kad nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, teismas E. Rapnikui skyrė 4 000 litų baudą.

Tuo nemalonumai pažeidėjui nesibaigė. Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir vienam jų padaryto nesunkaus sveikatos sutrikdymo E. Rapnikui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Birželio mėnesį šią bylą išnagrinėjęs teismas E. Rapnikui skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams, bei auklėjamojo poveikio priemonę – 650 litų įmoką į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Už sulaužytą pirštą E. Rapnikas pareigūnui atlygino it 2 000 litų neturtinę žalą, tačiau tuo pažeidėjo išlaidos nesibaigė.

E. Rapnikui civilinius ieškinius pareiškė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Policijos departamentas.

Už tai, kad sužalotasis patrulis pusantro mėnesio buvo nedarbingas ir jo nedarbingumo laikotarpiu Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas mokėjo nedarbingumo pašalpą bei socialinio draudimo įmokas, E. Rapnikas šiai institucijai turės atlyginti 6 149 litų turtinę žalą.

O Policijos departamentui E. Rapnikas regreso tvarka privalės atlyginti 15 290 litų turtinę žalą, nes tokio dydžio kompensacija dėl darbe patirtos traumos buvo išmokėta sužalotajam patruliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.