Ilsėdamasis pajūryje vagis nusižiūrėjo didelį grobį

Prieš dvi savaites Šventojoje dingusio didžiulio šiukšlių konteinerio vagį suradę kriminalistai išsižiojo iš nuostabos – paaiškėjo, kad jį pavogė vienos Kauno bendrovės direktorius.

Kauniečiai Šventojoje sugebėjo pavogti 5 tonas sveriantį konteinerį su visomis jame esančiomis šiukšlėmis.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Kauniečiai Šventojoje sugebėjo pavogti 5 tonas sveriantį konteinerį su visomis jame esančiomis šiukšlėmis.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 28, 2013, 12:19 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:45 PM

Į „Palangos komunalinio ūkio” direktoriaus Konstantino Skieraus kabinetą prieš porą dienų pasibeldė prekyba metalo laužu užsiimančios Kauno įmonės „L3S” direktorius Vaidas Grikšas ir pranešė džiugią naujieną, rašo "Lietuvos rytas".

Kaune policija pagavo šios bendrovės darbininkus, kurie vogė metalo laužą ir jį krovė į palangiškių konteinerį.

Pamatė per atostogas

Komunalininkams V. Grikšas iš pradžių aiškino, kad šį konteinerį Plungės rajone už 2 tūkstančius litų įsigijo iš nepažįstamo asmens, bet policijoje pradėjus apklausą bendrovės „L3S” vadovas prisipažino, kad šį konteinerį pavogė Šventojoje ir pats vairavo jį gabenantį sunkvežimį.

Paaiškėjo, kad metalo laužui kaupti ir gabenti tinkamą konteinerį V. Grikšas nusižiūrėjo poilsiaudamas Šventojoje.

Mašina įklimpo griovyje

Apie 5 tonas sveriantis 8 metrų ilgio, pustrečio metro pločio ir 3 metrų aukščio konteineris su visomis šiukšlėmis Šventojoje dingo liepos 9 dieną vakare.

Kone 30 tūkstančių litų vertės turto pasigedę kurorto komunalininkai patys pradėjo konteinerio paieškas ir išsiaiškino, kad jį gabenęs sunkvežimis tą pačią dieną apie 11 valandą netoli Palangos nuo kelio buvo nuvažiavęs į griovį.

Sunkvežimį su kranu vairavę vyrai šalia esančioje statybvietėje prašė padėti ištraukti įklimpusią mašiną. Pasitelkus buldozerį ją iš griovio pavyko išlupti tik po dviejų valandų.

Griovyje įklimpusią mašiną su konteineriu matė šiuo keliu į Palangą važiuojantis vienas kurorto policijos komisariato vadovų, tačiau pareigūnui net į galvą nešovė, kad dėl šio konteinerio vagystės kitą dieną teks pradėti ikiteisminį tyrimą.

Šiukšles išpylė ant kelio

Vėliau pavogto konteinerio pėdsakai tyrėjus nuvedė į Plungės rajoną.

Šio rajono Tarvainių kaimo gyventojai rytą negalėjo išvažiuoti, nes vienintelis miško keliukas buvo užpiltas kalnu šiukšlių.

Pagal atliekų krūvoje rastus Šventosios pagrindinės mokyklos popierius greitai išsiaiškinta, iš kur atkeliavo šios atliekos.

Tuomet paaiškėjo, kad šiukšlių atsikratė konteinerio vagys.

Plungės rajono aplinkos apsaugos agentūra V. Grikšui už aplinkos teršimą surašė administracinį protokolą. Už tai numatyta bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų.

Teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą – už miške išpiltas 2 tonas šiukšlių gali tekti sumokėti apie 30 tūkst. litų.

Gresia laisvės atėmimas

Už konteinerio vagystę bendrovės direktoriui gresia laisvės atėmimas iki 3 metų. Šiuo metu Palangos policijos pareigūnai nustatinėja kitus vagystėje dalyvavusius asmenys.

Aiškinamasi, ar V. Grikšas nedalyvavo vagiant metalo laužą Kaune, kur pareigūnai yra pradėję atskirą tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.