Čigoną pergudravo Palangos savivaldybės darbuotojai

Vasarą Palangą kasmet užplūsta įvairiausio plauko prekiautojai, kurie

Čigonas iš Latvijos Z. Tancis apsimetė nežinojęs, kad po keliasdešimt litų siūlo pirkti kvepalų klastotes.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Čigonas iš Latvijos Z. Tancis apsimetė nežinojęs, kad po keliasdešimt litų siūlo pirkti kvepalų klastotes.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 30, 2013, 7:45 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:17 PM

Keletą kartų pigiau nei parduotuvėse kainuojančios prekės, aišku, yra suklastotos.

Tačiau iš aplinkinių rajonų prie jūros pailsėti atvykusiems žmonėms nedidelės rūbų kainos padaro įspūdį ir susigundę garsių gamintojų pavadinimais jie iš kišenių traukia pinigines.

Iš Latvijos atvykęs 54 metų čigonų tautybės Zigmundas Tancis nė nenumanė, kad garsių firmų kvepalus antradienį pavakare Vytauto gatvėje pirkti pasiūlė Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjui Petrui Keiniui.

Išgirdęs, kad nemažos talpos kvepalų pakuotės tekainuoja vos 50 - 60 litų, P. Keinys apsimetė susidomėjęs ir prekiautojui pasiūlė užeiti į patalpas.

Atvestas į Viešosios tvarkos skyriaus patalpas prekiautojas klastotėmis suprato išsirinkęs netinkamą pirkėją.

Kol P. Keinys į savivaldybę kvietė policijos pareigūnus, čigonas mielai papasakojo kvepalus už 25 - 30 litų įsigijęs Šiaulių turguje. Tuomet jis nusprendė pirmą kartą apsilankyti Palangoje ir kartu pasiūlyti kam nors nusipirkti kvepalų, kad jam atsipirktų kelionė.

Z. Tancis dievagojosi neįtaręs, kad jo turimi kvepalai tėra tik į firminius buteliukus supilstytas kvapnus vandenėlis.

„Tokie kvepalai parduotuvėje kainuoja nuo 250 iki 350 litų. Kodėl taip mažai prašote?“, - laukdami policijos pareigūnų prekiautojo klausinėjo savivaldybės darbuotojai.

„Brangiau negaliu prašyti, nes neperka ir po 50 litų. Esu priverstas nuleisti kainą iki 40, 35 litų“, - naivuoliu apsimetinėjo čigonas.

Jis aiškino į Palangą atvažiavęs tik pusdieniui, o vakare ruošėsi vykti į Šiaulius, o iš ten - į savo namus Jelgavoje.

Tačiau į policijos komisariatą prekiautoją išsivežę pareigūnai neabejojo, kad kvepalų klastotes kurorte jis siūlo su bendrininkais, o prekių atsargas papildo iš kur nors palikto automobilio bagažinės.

Įtarimą keliančios prekės poilsiautojams siūlomos ir gatvėse stovinčiuose prekybos kioskuose. Čia taip pat galima pigiai įsigyti rūbų, kurie paženklinti garsių firmų etiketėmis.

Neseniai Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai vieną 30 metų kaunietę buvo nutvėrę prekiaujančią tiesiog J. Basanavičiaus ir Birutės gatvių kampe.

Prie „Palangos - Lietuvos kultūros sostinės“ stendo moteris išsilankstė savo konstrukciją ir ją apkarstė įvairiausiais megztais rūbais bei skarelėmis.

Moteris pareigūnams aiškino nežinojusi, kad tokiai prekybai reikalingas savivaldybės leidimas. „Kaune visur taip leidžiama prekiauti“, - rietė pagauta prekybininkė, kuriai už neteisėtą prekybą buvo skirta piniginė bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?