Kaišiadorių rajone išžaginta penkiolikmetė, įtariamasis – neįgalus vaikinas

Policijos pareigūnai sulaikė Mikalaučiškių kaimo (Kaišiadorių r.) 23 metų gyventoją, kuris įtariamas 15 metų moksleivės išžaginimu. Vietos gyventojai pasakojo neva vaikinas yra labai geras ir paslaugus, tačiau turi psichinę negalią.

Pareigūnai sulaikė įtariamą žagintoją.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Pareigūnai sulaikė įtariamą žagintoją.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-07-30 10:54, atnaujinta 2018-03-02 12:42

Su Kaune gyvenančia paaugle kaišiadoriškis internetu susipažino prieš savaitę ir nuvyko su ja susitikti. Jis draugę pakvietė kelias dienas praleisti kaime, o ši sutiko.

Jiedu iš Kauno važiavo pakeleivingomis mašinomis, ėjo pėsčiomis. Mergaitė įsikūrė bičiulio motinos namuose, dažnai vaikščiodavo su jo seserimi, užsukdavo į parduotuvę.

Paauglė tvirtino niekieno neverčiama atvykusi pasisvečiuoti, o kaimo žmonės stebėjosi, kad tėvai leidžia nepilnametei gyventi gerokai vyresnio jaunuolio namuose.

Moksleivės motina mergaitės nepasigedo kelias dienas, nes jos telefonas esą buvo išjungtas. Moteris pareigūnams aiškino maniusi, kad dukra gyvena pas draugę Kaune. Jos giminaičiai nurodė kitą galimą tokio abejingumo priežastį – kaunietė esą kartais padaugina svaigalų ir tokiu būdu linksminasi porą dienų.

Pirmadienį mergaitė artimiesiems pranešė neva buvusi išžaginta jaunuolio, todėl apie įvykį buvo pranešta policijos pareigūnams.

Motina paskambino į vietos parduotuvę ir jos vedėjos paprašė pasaugoti mergaitę, kol atvyks kriminalistai. Tuo metu ant jos kūno nebuvo matyti jokių smurto požymių. Vedėja ilgai kalbėjo su paaugle ir neatrodė, kad ji buvo susijaudinusi ar išsigandusi.

„Mane pagrobė“, – iš pradžių pareigūnams kartojo nukentėjusioji, tačiau nenorėjo atskleisti daugiau aplinkybių.

Tyrėjai netrukus sulaikė ir į areštinę uždarė įtariamąjį, kuris net neketino slapstytis. Vaikiną ketinama apklausti, o tuomet prokuroras spręs dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Kriminalistai mano, kad dėl vaikino ligos nebus lengva nustatyti tikrąsias įvykio aplinkybes. Kita vertus, susidaro įspūdis, kad mergaitė nelinkusi fantazuoti.

Į nemalonią situaciją pakliuvęs jaunuolis prieš kelis mėnesius su motina atsikraustė iš kito Kaišiadorių rajono kaimo.

„Draugiškas ir geras vaikinas niekada neatsisako padėti“, – apie jį kalbėjo vienas Mikalaučiškių kaimo gyventojas. Jam sunku patikėti, kad jaunuolis prievarta siekė lytinių santykių su drauge.

Vaikino negalią galima greitai pajusti – kartais sunku suvokti, ką jis nori pasakyti, arba kalba išvis nerišliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.