Teismas konfiskavo čigonų namus ir net lauko tualetą

Kelioms čigonų šeimoms gali tekti kraustytis iš erdvaus namo, stovinčio Vilniuje, netoli Rasų kapinių.

Vilniaus apylinkės teismas nusprendė namą, šalia jo esantį ūkinį pastatą ir net lauko tualetą konfiskuoti ir perduoti valstybei.<br>R. Danisevičius
Vilniaus apylinkės teismas nusprendė namą, šalia jo esantį ūkinį pastatą ir net lauko tualetą konfiskuoti ir perduoti valstybei.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 30, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:23 PM

Šiandien Vilniaus apylinkės teismas nusprendė šį namą, šalia jo esantį ūkinį pastatą ir net lauko tualetą konfiskuoti ir perduoti valstybei.

Pareigūnams įtarimų sukėlė tai, jog 143 kvadratinių metrų namo ir šalia esančio žemės sklypo savininkas - 23 metų Aleksandras Brižinskis. Vairuotoju vienoje bendrovėje dirbantis jaunas čigonas uždirba tik 300 litų per mėnesį, o sklypo ir namo vertė – beveik 726 tūkstančiai litų.

Teismas nusprendė, kad A. Brižinskis už savo atlyginimą negalėjo įsigyto tokio namo ir nuteisė jį už neteisėtą praturtėjimą. Jaunuoliui teks sumokėti 13 tūkstančių litų baudą, o vienerių metų laisvės atėmimo bausmę teismas atidėjo pusantrų metų.

Valstybinės mokesčių inspekcijos ir kitų tarnybų dėmesį šis namas patraukė tuomet, kai už prekybą narkotikais įkliuvo A. Brižinskio motinos Raisos Brižinskajos draugas Artūras Bagdonavičius. Šių metų kovą už prekybą narkotikais jam buvo paskirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pareigūnai įsitikinę, jog A. Bagdonavičius šį namą įsigijo prekiaudamas narkotikais, o slėpdamas savo turtus jį perleido Raisai Biržinskajos tėvams. Šie teigė namą pardavę savo anūkui.

Nors teisme gausi čigonų šeima įtikinėjo, kad tokie sandoriai iš tiesų buvo, teisėja tuo nepatikėjo. Teismui neužteko įrodymų, kad A. Brižinskis iš senelių namą galėjo įsigyti už 230 tūkstančių litų, kuriuos esą pasiskolino iš čigonės pensininkės.

Teismo sprendimu konfiskuoti namą labiausiai pasipiktino kartu su sūnumis jame gyvenanti R. Brižinskaja. Teisėjai Albertai Baltušytei baigus skaityti nuosprendį, moteris šūktelėjo: „Jūsų turtą reikėtų patikrinti. Visų, kurie dirba šiuose rūmuose!“.

Teisėjai įspėjus, jog už teismo įžeidinėjimą gali būti iškelta byla. Čigonė ėmė rodyti ant kaklo kabantį pakabuką su Marijos atvaizdu: „Dievo motina viską mato, ji ir nuteis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.