Panevėžio moksleivei – įtarimai pardavus jaunesnę draugę

Vos 15-kos sulaukusios mergaitės pardavinėjimu suaugusiems vyrams

Nusikaltimu įtariama mergina tikina, kad paauglė su vyrais susitikdavo savo noru.<br>lrytas.lt fotomontažas
Nusikaltimu įtariama mergina tikina, kad paauglė su vyrais susitikdavo savo noru.<br>lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 31, 2013, 1:04 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:00 PM

Kitas įtariamasis – 19-metis vaikinas – bando likti laisvėje duodamas nuoširdžius parodymus bylą tiriantiems Panevėžio apygardos prokurorams. Ar jis bus suimtas, paaiškės po pietų.

Sunkiu nusikaltimu įtariama 17-metė Panevėžio rajono gyventoja ir dviem metais vyresnis jos panevėžietis draugas buvo sulaikyti pirmadienį. Jiems abiems pareikšti įtarimai vaiko pardavinėjimu ir seksualiniu išnaudojimu.

Įtarimų apie sunkų nusikaltimą kilo po to, kai į policiją kreipėsi penkiolikmetė mergaitė. Ji pasakė, kad dviem metais vyresnė draugė ją verčia teikti seksualines paslaugas suaugusiems vyrams. To siekia grasindama.

Trijų vaikų šeimoje gyvenanti paauglė skundėsi, kad draugės rūpesčiu į jos namus atvažiuodavo vyrai, kuriems ji privalėdavo teikti seksualines paslaugas. Už tai gaudavo pinigų, kuriais turėdavo dalintis su 17-mete.

Šio pasakojimo nepaneigė ir įtariamoji. Tiesa, ji nepripažino grasinusi. Ji sakė, kad abi su nukentėjusia paaugle susipažino draugų vakarėlyje. Po to ėmė bendrauti. Abi savo nuotraukas įkėlė į interneto pažinčių portalą.

Iš karto atsirado vyrų, norinčių susipažinti su jaunesniąja drauge. Ši, esą, savo noru susitikdavo su vyrais. Kartu su jais kažkur nueidavo. Ką darydavo, septyniolikmetė sakė nežinanti.

Po pasimatymų penkiolikmetė su ja pasidalindavo iš vyrų gautais pinigais. Abi eidavo į parduotuves ir už gautus litus pirkdavo drabužių, papuošalų. Po kiekvieno pasimatymo jaunesnioji draugė gaudavo iki 150 litų.

17-metė tikino pati neteikdavusi jokių seksualinių paslaugų. Ji yra vienos Panevėžio mokyklos moksleivė. Įtariamoji yra baigusi 8 klases, nes mokslai sekėsi ne itin gerai.

Šią vasarą paauglė rengėsi apsispręsti, ar jai toliau mokytis, ar nebelankyti pamokų. Suimtoji gyvena normalioje šeimoje. Jos abu tėvai dirba, pragyvenimui prisiduria ūkininkaudami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.