Pasieniečiams įkliuvo kontrabandą gabenę baltarusiai

Varėnos rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo keturi baltarusiai, manoma, gabenę kontrabandines cigaretes. Į pasieniečių rankas taip pat pateko du automobiliai bei 12 tūkstančių pakelių rūkalų.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 12080 pakelių baltarusiškų cigarečių „Premier“, „Minsk Superslims“ bei NZ.<br>VSAT nuotrauka
Iš viso į pasieniečių rankas pateko 12080 pakelių baltarusiškų cigarečių „Premier“, „Minsk Superslims“ bei NZ.<br>VSAT nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2013, 1:34 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:35 AM

Antradienį VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Baltarusijos Gardino pasienio grupės, patikrino valstybės sienos ruožą ties Varėnos rajono Senovės kaimu. Čia aptiktas per kontrolinę pėdsakų juostą kelių asmenų išmintas takelis, vedantis į Lietuvos gilumą.

Vietovės apžiūrai ir galbūt pasislėpusių asmenų paieškai VSAT pareigūnai pasitelkė tarnybinį šunį. Pusantrų metų vokiečių aviganis Volfas pasieniečius nuvedė į netoliese esantį miško masyvą, kur buvo aptikti 12 baltos spalvos maišų su kontrabandinėmis cigaretėmis. Už kelių šimtų metrų nuo šio radinio VSAT pareigūnai rado dar aštuonis tokius pat maišus, o ties Senovės kaimo prieigomis pastebėtas likimo valiai paliktas automobilis „Fiat Bravo“. Šalia jo - dar keturi maišai cigarečių.

Vos už keliolikos metrų nuo mašinos VSAT pareigūnai sulaikė krūmuose tūnojusį vyrą. Išsiaiškinta, kad jis yra 42 metų Baltarusijos pilietis.

Tęsiant vietovės apiešką už kilometro nuo pirmosios transporto priemonės radimo vietos pasieniečiai sulaikė automobilį „Renault Megane“ su baltarusiškais registracijos numeriais bei tris Baltarusijos piliečius. Nustatyta, kad 21, 22 ir 25 metų vyrai, kaip ir prieš tai įkliuvęs jų tautietis, į Lietuvą legaliai atvyko per Raigardo pasienio kontrolės punktą.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 12080 pakelių baltarusiškų cigarečių „Premier“, „Minsk Superslims“ bei NZ. Tokio rūkalų krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, siekia daugiau nei 85 tūkstančius litų.

VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo bei kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Abu automobiliai laikinai saugomi Kabelių užkardoje, kontrabandiniai rūkalai - Varėnos rinktinėje. Įvykio vietoje sulaikyta baltarusių ketveriukė uždaryta į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.