Šiauliuose sadistai kačiukams išbadė akis

Šiauliuose, Rasos gatvės daugiabučio namo kieme rasti trys baisiai sužaloti apie 2 mėnesių kačiukai – jiems išdurtos akys. Įtariama, kad sadistai paaugliai sugavo penkis netoli prekybos centro besiglaudžiančius kačiukus ir aštriu daiktu išbadė jiems akis. Kaip praneša LNK žinios, vienas kačiukas nuo sužalojimų nugaišo iš karto. Kitą, sveikiausią, pasiėmė globoti daugiabučio gyventojai.

Trys Šiauliuose sužaloti kačiukai su mama.<br>"Facebook" nuotr.
Trys Šiauliuose sužaloti kačiukai su mama.<br>"Facebook" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

2013-08-07 20:53, atnaujinta 2018-03-02 02:12

Trims kačiukams suteikta veterinaro pagalba. Gyvūnėliams teko užsiūti sužalotų akių „trečiuosius vokus“, po savaitės siūlai bus išimti. Kačiukams išdurta po vieną akį – taigi, jie neliks akli. Viena, sunkiausios būklės katytė, kuriai buvo sužalotos abi akys, po operacijos neišgyveno – taigi, liko tik du.

Už išgelbėjimą kačiukai dėkingiausi turėtų būti šiaulietei Linai Januškevičienei, kuri pirmoji juos pastebėjo kieme ir nepaliko likimo valiai – nuvežė pas gydytoją, o po operacijos – į Šiaulių gyvūnų globos namus.

Gelbėtojai per socialinius tinklus aktyviai ieškojo nelaimėliams namų. L.Januškevičienė teigia, kad jau atsirado žmonių, norinčių priglausti mažylius, kai jie pasveiks. Maždaug po dviejų savaičių vienas kačiukas iškeliaus į Kauną, kitas – į Klaipėdą.

Šiaulių pareigūnai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais pradėjo ikiteisminį tyrimą. Veterinaras patvirtino, kad gyvūnėliai negalėjo taip susižaloti patys, todėl bus ieškoma įtariamųjų sadistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.